Küçük Furkan'ın protezi için Zeydan Karalar umut oldu!

Adana

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Furkan'ın masraflarının karşılanacağını açıkladı.

Adana'da yüksek gerilim hattının tellerine takılan uçurtmasını, alüminyum çubukla kurtarmaya çalışırken elektrik akımına kapılıp 2 kolu dirsek altından, 1 bacağı ise diz üstünden kesilen Furkan Dal , 1 milyon 60 bin TL maliyeti olan protez için yardım istemişti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Furkan'ın masraflarının karşılanacağını açıkladı.

Merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'nde 7 Şubat günü arkadaşının evlerinin damında oyun oynayan Furkan Dal'ın uçurtması, mahalle arasından geçen yüksek gerilim hattına takılmıştı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Dal'ın 2 kolu dirsek altından, 1 bacağı ise diz üstünden kesildi. Tedavinin ardından protez kol ve bacak arayışına giren aile, 1 milyon 60 bin TL masrafla karşılaştı. Destek bekleyen ailenin yardımına Zeydan Karalar koştu.

Karalar Twitter'dan yaptığı açıklamada "Oğlumuz Furkan'ın sesine kulak verdik. Furkan'ın protezlerini biz karşılayacak, bu süreçte her türlü zorluğu omuz omuza aşacağız. Bir çocuğumuzun dahi yüzündeki gülüşün solmasına gönlümüz razı değil. Çocuklarımızın gülüşleri yankılansın ki Adana'mız hayat bulsun." ifadelerine yer verdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.