"Helallik istiyorsanız donarak ölenlerden isteyin!

Adıyaman

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere katıldığı televizyon programında Adıyaman’da yaşanan eksikliklere dikkat çekti.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere katıldığı televizyon programında Adıyaman’da yaşanan eksikliklere dikkat çekti.

Milletvekili Tutdere Adıyaman’da barınma sorununun hala devam ettiğini, birçok çadır kentte elektrik olmadığını ve kentte büyük bir hijyen sorunu olduğunun altını çizdi.

Adıyaman’daki Barınma Sorunu Hala Devam Ediyor

Depremin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen hala barınma sorununun çözülmediğini dile getiren CHP’li Tutdere, “Bizim bölgemizde insanların çadır talebi devam ediyor çünkü deprem sırasında burayı terk eden vatandaşların bir kısmı geri dönüyor. Geri dönenlerin de şu anda barınma sorunu var ve bu barınma sorununun çözümü için çadıra ihtiyaç var. Biz bu talepleri takip ediyor çözümü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Deprem Bölgesindeki Vatandaşlarımız Çok Ağır Koşullarda Yaşam Mücadelesi Veriyor

Kurulan birçok çadır kentte elektrik olmadığını söyleyen Milletvekili Tutdere ayrıca, kent genelinde büyük bir hijyen sorunu olduğuna da dikkat çekerek, “Bazı çadır kentlerde hala elektrik yok, elektrik olmayınca da havanın kararmasıyla birlikte çocuklar karanlıkta korktukları için uyuyamıyor. Biz bu konuda özellikle çadırlarda yaşayan yurttaşlarımızın bu tür sorunların da giderilmesi için takibini yapıyoruz. Çözüm için mücadelemizi sürdürüyoruz. Çadır kentlerde tabii yaşam çok zor, koşullar çok zor. Bazı mahalle aralarında kurulan çadırlarda hijyen sorunları var. Duş ve lavabo sorunu tamamen çözülmüş değil. Vatandaşlar burada çok ağır ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyorlar.” ifadelerini kullandı.

‘Helallik İstiyorum’ Beyanı Adıyaman’da Büyük Bir Öfke Yarattı

‘Helallik istiyorum’ beyanının Adıyaman’da büyük bir öfke yarattığını ifade eden CHP’li Tutdere, “Adıyaman'da ilk birkaç gün enkazın başında insanlar çaresiz kaldılar, vatandaşlarımız inleye inleye öldü. Hiçbir arama kurtarma çalışması yoktu. Ekip yoktu, ekipman yoktu, araç gereç yoktu. Bunları biz o dönemde de dile getirmiştik. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Adıyaman'daki ziyareti sırasında af diledi, geç geldik dedi. Adıyamanlılar bu açıklamayı çok büyük bir tepkiyle karşıladılar. Bir hukuk devletinde arama kurtarma çalışmalarının geç başlaması ve binlerce insanın yaşamını yitirmesinin sorumluluğu, “Helalleşelim, helallik istiyorum.” demekle olmaz. Bu beyan Adıyaman’da büyük bir öfke yarattı.” dedi.

Helallik İstiyorsanız Kurtarılacak Durumda Olduğu Halde Donarak Ölenlerden İsteyin

Adıyamanlıların haklarını helal etmediğini dile getiren Milletvekili Tutdere, “Adıyamanlılar şunu söylüyor, “Helallik istiyorsanız kefensiz, battaniyelere sarılı halde yatan insanlardan helallik isteyin, kurtarılacak durumda olduğu halde donarak ölenlerden helallik isteyin, annesini babasını kaybetmiş çocuklardan helallik isteyin, kolu bacağı kesilmiş şekilde hastanelerde tedavi gören insanlardan helallik isteyin. Bu insanların hiçbiri hakkını helal etmeyeceklerdir. Ben de bir Adıyamanlı olarak hakkımı helal etmiyorum. Biz yalnız bırakıldık, halkımız kaderiyle baş başa bırakıldı. İnsanlarımızın çoğu kurtarılacak durumdayken vefat ettiler. Bırakın onları kurtarmayı vefatından sonra çoğu vatandaşımıza bir kefen, bir ceset torbası dahi verilmedi. Böyle bir ortamda insanların hakkını helal edeceğini düşünmüyorum. Adıyamanlılar da bu konuda bizimle aynı düşünüyorlar ve haklarını helal etmiyorlar.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (2)

1 1 Yıl Önce

1

1 1 Yıl Önce

1

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.