"İntihar eden tüm gençlerimizin vebali Ak Parti iktidarındadır!"

Adıyaman

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, TBMM'deki konuşmasında işsizliğin gençleri umutsuzluğa sevk ettiğini ifade ederek artan intiharlara dikkat çekti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, işsizliğin gençleri umutsuzluğa sevk ettiğini ifade ederek artan intihar olaylarına dikkat çekti.

Tutdere Genel Kurul’da yaptığı konuşmasında Adıyaman'ın işsizlik oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunun altını çizerek, “Adıyaman bölgemizde işsizlik yüzde 15 civarında, gençlerimiz büyük bir umutsuzluğa sürükleniyor. Adıyaman’ın bereketli toprakları bölgemizde yaşayan hemşerilerimizi doyurmaya yetecek kadar çok, ancak Adıyaman hak ettiği hizmetleri alamadığı için şu anda gençlerimiz işsizlikten kırılıyor.” dedi.

“İKTİDAR GÖREVİNİ YAPSAYDI ÜNAL ÇETİNKAYA BUGÜN ARAMIZDA OLABİLİRDİ”
 

Adıyaman'dan Kocaeli’ye çalışmak için giden ve yaşadığı ekonomik darboğaz yüzünden intihar ederek yaşamına son veren Adıyaman’ın Kahta ilçesi nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki inşaat işçisi Ünal Çetinkaya’nın hayatını kaybetmesinden dolayı duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Tutdere, “Adıyaman'ımızın, Kahta’mızın gençlerinden birisi olan Ünal Çetinkaya, kendi ailesine destek olmak, rahatsız olan annesi ve kardeşlerinin nafakasını karşılamak için memleketinden uzakta, Kocaeli'ne çalışmaya gitti ve bu gencimiz Kocaeli'nde yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle maalesef intihar ederek yaşamına son verdi. İktidar eğer görevini yapsaydı Ünal Çetinkaya bugün aramızda olacaktı.” dedi.

İktidara seslenen ve gençlerin sorunlarına acil olarak çözüm bulunmasını dile getiren Tutdere, “Ekonomik sıkıntılar içinde boğuşan gençlerin sorunlarını çözmek, gençlerimize iş bulmak ve kendi hayatlarını idame ettirecek imkânları sağlamak iktidarın en temel görevidir. Buradan iktidarı görevini yapmaya çağırıyorum.” ifadelerini kullanarak iktidarın gençlerin sorunlarına kulak vermesi gerektiğini dile getirdi.

“AK PARTİ İKTİDARI “GENÇLERİ HEM İŞSİZ HEM DE ÇARESİZ BIRAKTI”

Son günlerde artan intihar olaylarına dikkat çeken Tutdere, “Ünal Çetinkaya belki de son birkaç gün içerisinde olan ve bu şekilde canına kıyan gençlerden bir tanesi. Bu gencimiz, Mezopotamya'nın en bereketli topraklarında doğan bir kardeşimizdi. Ünal Çetinkaya’ya Adıyaman’da çalışabileceği, kendi kardeşlerinin ve ailesinin nafakasını sağlayacağı bir iş imkânı verilmiş olsaydı, belki bu gencimiz bugün aramızda olacaktı ve yaşamına son vermeyecekti.” dedi.


İşsizliğin can alıcı bir hale geldiğinin altını çize Tutdere, “Şu anda, Ünal Çetinkaya ve Ünal Çetinkaya gibi Türkiye'nin her tarafında ekonomik sorunlar nedeniyle canına kıyan, intihar eden bütün gençlerimizin, bütün yoksullarımızın vebali Ak Parti iktidarındadır.” diyerek Ak Parti’nin gençleri hem işsiz hem de çaresiz bir duruma soktuğunu ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.