"Çeyizlik ürün yapmak bile lüks oldu"

Ankara

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, ekonomik krizin etkilemediği kimsenin kalmadığını belirterek “Annelerin çocuklarına kendi ellerinde çeyizlik hazırlaması bile lüks olmuş” dedi.

Trabzon Akçaabat Halk Eğitim Merkezi’nde kadın kursiyerleri ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, ekonomik krizin etkilemediği kimsenin kalmadığını belirterek “Halk Eğitim Merkezlerinde görüştüğümüz kadınlar, çocuklarına çeyizlik bir ürün dahi yapamadıklarını, aldıkları malzeme fiyatlarının üç kat arttığını anlattılar. Annelerin çocuklarına kendi ellerinde çeyizlik hazırlaması bile lüks olmuş” dedi.

“KADINLAR KURSLARI DAHİ BIRAKMAK ZORUNDA KALIYOR”

Trabzon’da partisinin düzenlediği programlara katılan CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, Akçaabat Halk Eğitim Merkezi’ndeki kadın kursiyerleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Aynı zamanda TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kurulan Kadın İstihdamının Arttırılması, Kadın Girişimciliğinin, Kooperatifçiliğinin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Alt Komisyonu üyesi de olan Taşcıer, günden güne büyüyen ekonomik krizin hayatın her alanını etkilediğini belirterek, “Konuştuğumuz kadın kursiyerler Halk Eğitim Merkezi’ne daha önce gelen birçok kişinin ayrılmak zorunda kaldığını aktardılar. İnsanların meslek edinmek ya da hobi amaçlı kaydolunan kurslara dahi gidecek durumu olmadığı bir süreci yaşıyoruz. Kursiyerler yeni malzeme almanın çok zorlaştığını, malzeme fiyatlarının üç kat arttığını, bu nedenle de ya evdeki eski eşyaları ve malzemeleri getirerek kurslara devam edebildiklerini ya da kursu bırakmak zorunda kaldıklarını söylediler.” ifadelerini kullandı.

“KADINLAR HEM AİLE İÇİNDE HEM DE HAYATIN HER ALANINDA GÜÇLENECEK”

Halk Eğitim Merkezi ziyaretinde görüştüğü kadın kursiyerlerin “Çocuklarımıza bir çeyizlik ürün bile yapamıyoruz, o bile lüks oldu.” dediğini aktaran Taşcıer, “Buralarda insanlar yaptıkları ürünlerin bazılarını satarak az da olsa aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyor. Ancak ürünleri yaparken kullandıkları malzemelerin fiyatları öylesine artmış ki, artık üretemez hale gelmişler. Evlerine götürecekleri üç kuruştan da olmuş durumda insanlar. Bu gidişatı değiştirmek zorundayız. İktidara yakın bir avuç AKP eliti giderek zenginleşirken, on milyonlarca insan günden güne yoksullaşıyor. Bu yoksulluğun en çok hissedenlerin başında da maalesef kadınlar geliyor. Ancak buna mahkum değiliz. Kadın kursiyerlere sözümüzü verdim, yapılacak ilk seçimlerde iktidar olacağız ve yaşanabilir bir Türkiye’yi kuracağız. Aile Destekleri Sigortası’nı hayata geçirerek, bu ülkedeki her haneye Devlet olarak gelir güvencesi sağlayacağız. Aileye yapılacak desteği de kadının adına açılmış banka hesabına yatıracağız. Kadınlar hem aile içinde, hem hayatın her alanında güçlenecek. CHP iktidarında Türkiye’nin hızla nasıl zenginleştiğini ve bu zenginliğin sadece bir avuç kişiye değil, halka nasıl dağıldığını göreceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.