“Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına kast eden virüs; Saray Hükümeti'dir”

Ankara

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, artan vaka-vefat sayıları ve pandemi sürecinde İktidarın politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, artan vaka-vefat sayıları ve pandemi sürecinde İktidarın politikalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığına kast eden virüs; Saray Hükümeti'dir.”

TBMM’de basın toplantısı gerçekleştiren CHP Milletvekili Servet Ünsal, ekonomiden hukuka eğitimden sağlığa her alanda çöküş yaşandığını belirterek Saray Hükümeti’nin Türkiye’yi 4 koldan batağa sapladığını dile getirdi.

1.5 ayda vaka sayılarının 6 kat, vefat sayılarının da 4 kat arttığını vurgulayan Ünsal, 4 hafta tam kapanmanın gerektiğini söyledi ve “83 milyon Saray'a rağmen yaşamaya çalışıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına kast eden virüs; Saray Hükümeti’dir.” dedi.

“Hırsızın hiç mi suçu yok”

CHP’li Ünsal, gerçek vaka sayısının 200 binlerde, vefat sayısının da binlerde olduğunu ileri sürerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vatandaşları sorumlu tutan açıklamasına tepki gösterdi.

Ülkeyi yönetemeyen, pandemide dibe vuran Saray Hükümeti’nin suçu vatandaşın üstüne attığını dile getiren Ünsal, “ Hırsızın hiç mi suçu yok? Lebaleb kongre yapan, binlerce kişiyle cenaze töreni yapan siz suçlusunuz.” İfadelerini kullandı.

“Vaka Sayısında Dünya Birincisiyiz”

Türkiye’nin Dünyada en çok vaka görülen ABD, Brezilya ve Hindistan'ı da geçtiğini belirten CHP Milletvekili Servet Ünsal, nüfusa oranla dünyada en çok vaka görülen ülkenin Türkiye olduğunu vurguladı.

Dünya genelinde ölümlerin, vaka sayısının yüzde 3’ü olduğunu ancak Türkiye’de açıklanan verilerin bundan farklı olduğunu belirten Ünsal, “Almanya'nın 6 misli vakamız var ama nedense vefat sayımız daha az. Bilim Kurulu görevini yapmıyor, siyasetin arkasında kaldı.” dedi.

“Saray’a duyuruyorum: 16 bin kişi 1 ay içinde ölecek”

CHP’li Servet Ünsal, toplam vaka sayısından iyileşen ve vefat sayısı çıkarıldığında Korona Havuzunda 516 bin civarı vaka kaldığını dile getirdi ve “PCR pozitif olan 516 bin kişi var ve bunlar dışarıda geziyor. 4 hafta içinde bu vakaların %3'ünü kaybedeceğiz. Saray'a duyuruyorum; 16 bin kişi 1 ay içinde ölecek.” İfadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.