Aksoy Araştırma'dan anket: "Büyük fark!"

Anket

Aksoy Araştırma'nın son seçim anketi açıklandı. Anket sonucuna göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 44,4 oy oranıyla, yüzde 55,6 oy oranına sahip olan Kılıçdaroğlu’nun gerisinde kaldı.

2023 seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılacağı resmi olarak açıklandı. Seçim tarihinin belli olmasının ardından gözler son anket sonuçlarına çevrildi.

Aksoy Araştırma Türkiye Monitörü 2023 Yılı 9. Hafta Araştırması’nın sonuçları paylaşıldı. Araştırma 26 ilde 1537 kişi ile yapılırken araştırmanın 8 Mart'ta yapıldığı bildirildi.

Araştırmanın sonucuna göre AKP'nin 2022 yılının son çeyreğinden bu yana geçen sürede oyunda yüzde 3,5 gerileme olduğu görüldü.

Araştırmada "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirseniz" sorusu soruldu. Anket sonucuna göre, Millet ittifakı 44,1 Cumhur ittifakı ise 38,2 oy aldı.

Bir başka soruda da katılımcılara "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu arasından hangisine oy verirsiniz" diye soruldu.

Anket sonucunda Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ı yüzde 11,2 oranla geçtiği görüldü.

Yorumlar (4)

Aslan 1 Yıl Önce

Erdoğanın aldığı oy oranından milleti oluşturan halk topluluğunun duygu durum bozukluğu görülmektedir. İşini yapmamış ve binlerce insanın ölmesinden mesul olan yönetime bu kadar aşırı oy vermesi inanılmaz vahimdir.

Onur 1 Yıl Önce

%44 fazla değil mi?

Justing 1 Yıl Önce

Şakamısınız siz.1534 kişi nedir ya.Allah aşkına insan mı bulamadınızda 1534 lişi üzerinden değerlendirme yapıyorsunuz.Çok saçma

1 1 Yıl Önce

1

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.