Bulgu Araştırma'dan anket: "8 puan fark"

Anket

Bulgu Araştırma Başkanı Semih Turan son anket sonuçlarını TELE1’de açıkladı. Ankete göre ittifak içindeki partilerin oy oranlarında değişim büyük, cumhurbaşkanlığı seçimi ise ikinci tura kalıyor.

Bulgu Araştırma'nın son anket sonuçları TELE1'de 'Taksim Meydanı' programında açıklandı. Şirketin Başkanı Semih Turan anketin telefon aracılığıyla yapıldığını söyledi. Turan ankete göre ittifak içinde büyük değişimler olduğunu söylerken, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını belirtti. Anket sonuçları ve Turan'ın yorumları şöyle:

"Seçmenlerin Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin CHP listelerinden, HÜDA PAR'ın da AKP listelerinden seçime girdiğinden haberi olmadığını aldığımız yanıtlardan görüyoruz. Ama HÜDA PAR'ın oy yüzdesi sıfır virgül bindelik seviyelerde olduğu için çok da önemli değil."

"Doğa bilimlerinde de olduğu gibi sosyal bilimlerde de büyük kütleler çekiyor. Yani toplam ittifak oylarında çok değişiklik olmasa da ittifak içi ciddi partilerde ciddi bir değişim var. Cumhur İttifakı'nda AKP, Millet İttifakı'nda CHP oyları arttı. Yüzde 33 CHP'nin oy oranı benim meslek hayatımdaki en büyük oran. Doğal ama bunda Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi'nin etkisi var. Altılı Masa krizi sonrası İYİ Parti'nin oyları ise ciddi anlamda düştü." 

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki göre ise bu iş birinci turda bitmiyor ikinci tura kalıyor. Bunun da simülasyonları yapıyoruz. Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın seçmenlerinin ikinci turda kime oy vereceğiyle ilgili. Kılıçdaroğlu'nun oy oranı kararsızlar dağıtıldığı yüzde 49.5, Erdoğan ise yüzde 41.5. Fark 8 puan." 


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.