MetroPOLL'den anket: "4 ayda yüzde 13,5 arttı!"

Anket

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin Nisan 2023'e ait kamuoyu araştırmasında, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçimini Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını düşünenlerin sayısı 4 ayda 13,5 puan arttı.

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar, CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 14 Mayıs’taki cumhurbaşkanı seçimini kazanıp kazanamayacağına ilişkin yapılan son bir kamuoyu araştırmasını açıkladı.

Araştırmada, Kılıçdaroğlu’nun kazanacağını düşünenlerin oranının 4 ayda 13,5 puan arttığı görüldü.

Sencar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, nisan ayı araştırmasında katılımcılara "14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimini size Kılıçdaroğlu kazanır mı?" sorusu yöneltildi.

Buna göre 'Kılıçdaroğlu kesinlikle kazanır' diyenler yüzde 9.3, 'kazanır' diyenler yüzde 35.9 olarak belirlendi. Yine sonuçlara göre 'Kılıçdaroğlu kesinlikle kazanamaz' diyenler yüzde 12.1 , 'kazanamaz' diyenler ise yüzde 32.9 olarak çıktı.

Fikrim yok/yanıt yok diyenler ise yüzde 9.8 oldu.

Araştırma Aralık 2022’den itibaren incelendiğinde, her geçen ay “Kılıçdaroğlu kazanır” diyenlerde artış; “Kılıçdaroğlu kazanamaz” diyenlerde azalma görüldü.

Yorumlar (1)

1 1 Yıl Önce

1

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.