Yöneylem Araştırma'dan anket: "TİP yükselişte"

Anket

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, CATI yöntemi uygulayarak 26 istatistiki bölgeye bağlı 27 ilde 2 bin 655 kişiyle yaptığı görüşmelerin sonucunu açıkladı. Araştırmanın veri derleme aşaması 27 – 29 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İlk olarak 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan, ancak daha sonra çeşitli gerekçelerle 14 Mayıs'a çekilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine iki ay kala gözler, kamuoyu araştırma şirketlerinin paylaştığı anket çalışmalarına çevrildi. 

Yöneylem Araştırma Şirketi, bu kapsamda partilerin güncel durumuyla ilgili yürüttüğü son saha çalışmasının sonuçlarını açıkladı.

Geçtiğimiz dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yer alan dört milletvekilinin dikkati çekici performansıyla sosyal medyada öne çıkan, son dönemde ise yarışa dahil ettiği adaylarla ilgiyi üzerine toplayan Türkiye İşçi Partisi (TİP), yüzde 3.3 oy oranıyla öne çıktı. 

Partilerin oy oranları şöyle:

%35,0 AKP

%27,6 CHP

%9,5 İYİP

%9,3 HDP

%6,3 MHP

%4,5 MP

%3,3 TİP

%1,5 DİĞER

%1,1 YRP

%1,0 ZP

%0,9 DEVA

Yorumlar (3)

... 1 Yıl Önce

27 ilde 2655 kişi ile yapılan görüşme ile, 85 milyon nüfusu olan bir ülkenin seçim anketi mi olurmuş? Bence çok mantıksız ve saçma bir iş ve anket şirketleri de bu saçmalıktan iyi bir kazanç sağlıyorlar.

Caner 1 Yıl Önce

Burada verilen akape nin bilgisi kesinlikle doğru değildir.Ülkenin durumu perişan halde olacak ve hala o perişanlığa rağmen %35 oy verilecek çıkacak bu imkansız.Sncak çıksa çıksa %20-25 kadarolmalıdır.İnsanlarımız körü körüne yaşamıyorlar.Alamadıkları ete sebzeye ve her şeye gelen zamları görmüyorlarmı.Bu kadar nankör olamazlar

1 1 Yıl Önce

1

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.