Yöneylem'den anket: "Erdoğan üç adaya karşı da kaybediyor"

Anket

Yöneylem Araştırma, “Türkiye Siyaset Paneli Ekim 2022” araştırmasının sonuçlarını açıklandı. Araştırmaya, 27 ilde 2 bin 400 kişi katıldı.

Yöneylem Araştırma’nın anketine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı üç muhalefet adayı kazanıyor. 2 bin 400 kişinin katıldığı ankette Erdoğan’a karşı muhalefet adayını destekleyeceklerini söyleyenlerin oranı yüzde 51,4’ü buldu. Erdoğan, üç senaryoda da en fazla yüzde 40,7 oy potansiyeline ulaşabildi.

Cumhuriyet’ten Rengin Temoçin’in Yöneylem’den edindiği anket sonuçlarına göre, Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yarıştığı üç senaryoda da kaybediyor.

Sonuçlar şöyle:

*Kılıçdaroğlu’nun adaylığı

Erdoğan: Yüzde 40,7

Kılıçdaroğlu: Yüzde 43,6

Oy kullanmayacak: Yüzde 11

Kararsız: Yüzde 4

Cevap yok: Yüzde 0,7

*İmamoğlu’nun adaylığı

Erdoğan: Yüzde 39,6

İmamoğlu: Yüzde 47,9

Oy kullanmayacak: Yüzde 7.9

Kararsız: Yüzde 3.7

Cevap yok: Yüzde 0,9

*Yavaş’ın adaylığı

Erdoğan: Yüzde 34.7

Yavaş: Yüzde 56.3 

Oy kullanmayacak: Yüzde 5.3

Kararsız: Yüzde 3.2

Cevap yok: Yüzde 0,5

Araştırmada, “Türkiye nasıl yönetilmektedir” sorusuna ise yüzde 58,9 ‘Kötü’, yüzde 24.8 ‘İyi’, yüzde 14,9’u ‘Ne iyi ne kötü yönetiliyor’ ve yüzde 1,4’ü ise ‘Bilmiyorum‘ yanıtını verdi.

Yorumlar (2)

Sadi And Sadi 1 Yıl Önce

Az ayık gezin. Bu yazılanlara köpekler bile güler.

Ahmet 1 Yıl Önce

Amaç belli Mansur Yavaş lehine algı oluşturmak ki CHP li seçmenin büyük çoğunluğu ikinci bir Ekmeleddin vakası yaşamak istemiyor ve sandığa bile gitmeyecek

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.