Yöneylem'den anket: "İnce'ye destek azalıyor"

Anket

Yöneylem Araştırma’nın son seçim anketi sonuçlarına göre, CHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve TİP’in oylarının toplamı yüzde 52 düzeyinde. AKP, MHP, YRP toplamı ise yüzde 43,7’yi buluyor.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala anket sayıları da artıyor. Yöneylem Araştırma’nın son seçim anketi 14-16 Nisan tarihleri arasında yapıldı.

Ankete göre, kararsızlar dağıtılmadan seçim sonuçları şöyle:

Ankete göre kararsızların oranı yüzde 11.6

Kararsızlar dağıtıldığına çıkan sonuçlar ise şöyle:

Muharrem İnce’ye destek azalıyor, MHP listesi Cumhur İttifakı’na oy kaybettiriyor

Yöneylem araştırma şirketinin Nisan ayı anketine göre, AKP’nin oyu yüzde 30,5, CHP’nin yüzde 25,8 ve HDP’nin oyu yüzde 8,8 olarak ölçüldü. İYİ Parti’nin oyunda düşüş görülürken seçimlere 25 gün kalmasına rağmen kararsızların oranı ise hâlâ yüksek.

Twitter üzerinden anket sonucunu değerlendiren Yöneylem Araştırma Direktörü Doç. Dr. Derya Kömürcü araştırmanın en önemli bulgusunun seçmenlerin Memleket Partisi ve Genel Başkan Muharrem İnce’ye desteklerinin azalması olduğunu belirtti. AKP’nin oy oranının belli bir seviyenin altına inmeyeceğini ifade eden Kömürcü, “Ayrı liste MHP’ye yarıyor görünse de Cumhur İttifakı’nın toplam vekil sayısında önemli bir kayba yol açacak” dedi.

Yorumlar (4)

1 1 Yıl Önce

1

Zafer Pekdemir 1 Yıl Önce

Çok komiksiniz hayeller Kılıçdaroğlu gerçek ise Erdoğan

Fth 1 Yıl Önce

zoruna gidiyorsa boruna gitsin zafeeeer zaferr.

Özden 1 Yıl Önce

Kılıçdaroğlu millet ittifakı

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.