Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 92’nci yıldönümü coşkuyla kutlandı

Antalya

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 92’nci yıl dönümü Döşemealtı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin 92’nci yıl dönümü Döşemealtı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Amatör sanatçıların seslendirdiği Ulu Önder’in sevdiği türküler, ilköğretim öğrencilerinin okuduğu marşlar ve ‘Mustafa Kemal, Bir Kurtuluş Savaşı Hikayesi’ isimli tiyatro oyunu izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Döşemealtı Belediyesi ile Antalya Geleneksel ve Görsel Sanatlar Derneği Döşemealtı Halk Sahnesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik Yeşilbayır Mahallesi Yeşilpark Kültür Merkezinde yapıldı. Atatürk’ünAntalya’ya gelişinin 92’nci yıl dönümü nedeniyle hazırlanan gecede ilköğretim öğrencilerinden oluşan ve tamamı amatör Döşemealtı Çocuk Tiyatrosu oyuncularının seslendirdiği Atatürk marşları dakikalarca ayakta alkışlandı.

Gecede duygu dolu anlar yaşanmasına neden olan sürpriz ise 90 yaşındaki Ümmüşen Cebeci’nin okuduğu ‘Atatürk Ağıdı’ isimli şiir oldu. İlkokulda ezberlediği şiiri okuyan yaşlı kadın izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Yine anma gecesinde ‘Arkadaş Kemal’ Türk Halk Müziği gurubu Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirirken, tiyatro oyuncuları da Atatürk şiirleriyle geceyi daha anlamlı hale getirdi.

İki bölümden oluşan Atatürk’ün Antalya’ya gelişinin yıl dönümü kutlamasında ikinci bölümde tiyatro gösterimi yapıldı. Tamamı amatör oyunculardan oluşan Döşemealtı Halk Sahnesi oyuncuları “Mustafa Kemal Bir Kurtuluş Savaşı Hikayesi’ isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Atatürk'ün çocukluğundan vefatına kadar hayat hikâyesini, kısa sahnelerle izleyiciye aktaran oyunda zaman zaman duygu dolu sahneler yaşandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.