Bülbül'den su faturalarına isyan!

Antalya

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Antalya’nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Mahallesi sakinlerinin su faturaları karşısındaki isyanını hazırladığı Meclis gündemine taşıdı.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Antalya’nın Manavgat ilçesi Kızılağaç Mahallesi sakinlerinin gelen fahiş su faturaları karşısında isyanını hazırladığı soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı. 
 

Soru önergesi şöyle:

2 Eylül 2021 tarihli //www.yenialanya.com adlı haber sitesinde Alanya’nın komşu ilçesi Manavgat’ın Kızılağaç Mahallesi sakinlerinin gelen fahiş su faturaları karşısında isyan ettiğine dair habere yer verilmektedir.

Haberin ayrıntılarında mahalle sakinlerinden Nazmiye Gül Aydoğan’ın “1.010 TL su faturasını görünce yangını söndüren helikopterin bizim sayaçtan su aldığını düşündüm” biçimindeki açıklamasına yer verilmektedir.

Kızılağaç Muhtarı Bayram Özen’in yaptığı açıklamada “Bugüne kadar 10-300 TL arasında değişen faturaların bu kez 300-1.600 TL arasında gelmesine anlam veremiyoruz. Su tesisatçısı arkadaşlar, yeni sayaçların su patlağı sırasında hava ile dönmeye başladığını ve sürekli su kullanılıyormuş gibi para yazdığını” ileri sürmektedir.

Gelen faturaları ödemelerinin imkânsız olduğunu belirten mahalle sakinleri, sayaçların 3 ay yerine her ay okunmasını, böylelikle kimsenin kota aşımına uğramayacağını dile getirmektedirler.

Manavgat Kızılağaç Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların, son okuma döneminde gelen su faturaları karşısında tam anlamıyla hayatlarının şokunu yaşadıkları, faturalar geldiğinde gözlerine inanamayan ve muhtarlığa koşan mahalle sakinlerinin, bugüne kadar mahallede en fazla su faturasının 300 TL olduğunu, birçok kişinin faturasının çift haneleri geçmediğini belirterek “son gelen faturalarda 300 liranın altında fatura bulunmuyor. Bir önceki dönem 200 TL su parası gelene son faturada bin TL’nin üzerinde su parası geldi. Mahallemizde 1.500-1.600 TL’yi geçen faturalar var. Birçoğumuz otellerde asgari ücretle çalışıyoruz. Bu faturaları ödeme imkânımız yok. Yetkililerden mahallemize gelerek yerinde inceleme yapmalarını ve hatadan dönmelerini bekliyoruz” demektedirler.

Bu bağlamda;

Bakanlığınız Antalya’nın Manavgat İlçesi’nin Kızılağaç Mahallesi sakinlerine gelen fahiş su faturaları haberdar mıdır? Eğer haberdar ise bu konu ile ilgili herhangi bir soruşturma açmış mıdır?

Su tesisatçıları “yeni sayaçların su patlağı sırasında hava ile dönmeye başladığını ve sürekli su kullanılıyormuş gibi para yazdığını” iddia etmektedir. Bu iddianın araştırılması için Bakanlığınız herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?

Gelen faturaları ödemelerinin imkânsız olduğunu belirten mahalle sakinleri, sayaçların 3 ay yerine her ay okunmasını, böylelikle de kimsenin kota aşımına uğramayacağını dile getirmektedirler. Bakanlığınız su abonelerin mağduriyetini önlemek için ödeme periyotlarının yeniden düzenlenmesi ile ilgili herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.