HDP'li Bülbül, okullardaki ölümleri Meclis'e taşıdı

Antalya

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, okullarda acil ve hayati sağlık problemlerinin önlenmesine yönelik hazırladığı soru önergesiyle konuyu meclis gündemine taşıdı.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Antalya’nın Kepez İlçesi Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir öğrencinin ders sırasında kalp krizi geçirerek ölümü, Kahramanmaraş'ta öğrencilerine internet üzerinden canlı ders anlatan öğretmenin, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesi ve Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Fatih Ormancı’nın, Türkçe dersi sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi ile ilgili haberler üzerine okullarda acil ve hayati sağlık problemlerinin önlenmesine yönelik hazırladığı soru önergesiyle konuyu meclis gündemine taşıdı.

Soru önergesi şöyle:

"Medyablok haber sitesinin 8 Eylül 2021 tarihindeki bir haberine göre Antalya’nın Kepez İlçesi Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bir öğrencinin ders sırasında kalp krizi geçirerek öldüğüne dair haber yer almıştır.

Haberin ayrıntılarında sabah evinden çıkarak okula gelen 11. sınıf öğrencisi Efe Asaf Dur’un (16) ikinci derse girdiği anda bir anda fenalaştığı, sınıf öğretmeni ve arkadaşlarının durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesiyle olay yerine gelen sağlık çalışanlarının gencin hayatını kaybettiği ileri sürülmektedir.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından gencin kesin ölüm sebebinin öğrenilmesi için cenazesinin Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldığı, burada yapılan ilk incelemede gencin kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği öğrenilmiş, Adli Tıp tarafından hazırlanan raporda gencin daha önce herhangi bir sağlık sorununun olmadığına yer verilmiştir.

TRTHaber sitesinde 29 Eylül 2020’de Kahramanmaraş’ta bir başka ölümle sonuçlanan habere yer verilmektedir. Haberin ayrıntılarında Kahramanmaraş'ta öğrencilerine internet üzerinden canlı ders anlatan öğretmenin, kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtilmektedir.

Onikişubat Anadolu Lisesi'nde görevli edebiyat öğretmeni Aziz Serin’in, uzaktan eğitim uygulaması kapsamında Küçük Nacar Mahallesi'ndeki evinde öğrencileriyle internet üzerinden canlı ders yapmak için hazırlık yaptığı, telefonunun interneti iyi çekmediği için iki katlı evin damına çıkarak ders yapmaya başlayan Serin’in, rahatsızlanarak yere yığıldı iddia edilmektedir.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin, Serin'in kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği beyan edilmektedir.

Bir başka olay ise Balıkesir’den.

CNNTürk’ün 20.03. 2019 tarihindeki haber sitesinde Balıkesir’in Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi’ndeki Atatürk İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Fatih Ormancı’nın, Türkçe dersi sırasında kalp krizi geçirdiği, öğrencilerin haber vermesi üzerine sınıfa koşan meslektaşlarının ilk müdahalesini yaptığı ve Ormancı’nın ambulansla Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdiğine dair habere yer verilmektedir.

Bu bağlamda;

Bu gibi acil ve yaşamsal sağlık sorunlarının önlenmesi için Bakanlığınız okullarda acil sağlık birimi veya revir oluşturmaya dönük herhangi bir girişimde bulunmakta mıdır?

Bakanlığınız pandemi koşullarını da dikkate alarak okullarda daha profesyonel ve donanımlı sağlık birimlerinin oluşturulması ile ilgili ne tür somut girişimlerde bulunacaktır?

Bakanlığınız okullara sağlık personelinin atanması ile ilgili herhangi bir girişimde bulunacak mıdır?

Bakanlığınız okullarda hayati bir halk sağlığı sorunu olan ve ciddi risk oluşturan salgın hastalıkların önlenmesi ile ilgili olarak ne tür bir eylem planı öngörmektedir?

Bakanlığınız okulların öğrenciler ve öğretmenler için sağlık ortamlarının yeniden düzenlenmesi ve güvenli hale getirilmesi ile ilgili ne tür önlemler almaktadır?"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.