"Usta Öğreticiler ne olacak?"

Antalya

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Usta Öğreticilerin sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.

CHP Antalya Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Usta Öğreticilerin Pandemi sürecinde yaşamış olduğu sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Zeybek, "Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde belirli zamanlı olarak, ek ders ücreti karşılığı çalışan kadrosuz Usta Öğreticilerin devam eden ve çözüm bekleyen sorunları vardır. Sayıları binlerce ile ifade edilen Usta Öğreticiler aldıkları eğitim ve tecrübeyi, en iyi şekilde görevlerine yansıtmakta eğitimi toplumun tüm fertlerine yaymaktadır" ifadelerini kullandığı önergesinde şu soruları yöneltti:

  1. Usta Öğreticilerinin aldıkları ücretlerin azlığı ve içinden geçtiğimiz ekonomik krizde dikkate alındığında, ücretlerde artış planlanmakta mıdır? Planlanmakta ise bu artış ne kadar olacaktır?

  2. Usta Öğreticilerin yönetmeliğe göre bir yılda 11 aydan fazla çalışmaları mümkün olmadığı için kıdem tazminatından yararlanamamaktadırlar, bu mağduriyetin giderilmesi için yönetmelik değişikliği yapılacak mıdır?

  3. Usta Öğreticilerin sigorta primlerinden işsizlik sigortası kesilmediği için, işsizlik ödeneklerinden yararlanamamaktadır, Usta Öğreticilerin sigorta primlerine yönelik iyileştirme çalışması yapılacak mıdır? Bu bağlamda hangi çalışmalar düşünülmektedir?

  4. Usta Öğreticilerden hala ücretlerini alamayanlar var mıdır? Var ise ücretleri ne zaman ödenecektir?

  5. Resmî Tatillerde ücretleri kesilen, Doğum izin hakkı olmayan usta öğreticileri sosyal haklarına kavuşturacak mısınız?

Yorumlar (1)

Pakize 2 Yıl Önce

Kadro istiyoruz

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.