AKSA iddiaları Meclis gündeminde

Balıkesir

Balıkesir’de doğalgaz faaliyetlerini üstlenen Aksa Enerji şirketine ilişkin iddialar Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.

Balıkesir’de doğalgaz faaliyetlerini üstlenen Aksa Enerji şirketine ilişkin iddialar Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle konuyu gündeme taşıdı.

Aksa Enerji Şirketi’nin Balıkesir’deki doğalgaz altyapı çalışmalarında yüklenicileri ile birlikte yürüttüğü faaliyetlerdeki iddiaları gündeme getiren Aytekin “ Balıkesir’imizin doğalgaz hattı faaliyetlerini üstlenen AKSA şirketinin,  alt işverenleriyle birlikte il genelinde ciddi mağduriyetler yarattığı ve en önemlisi de alt yapı faaliyetlerinde şartnameye uymadığına ilişkin ciddi iddialar vardır. Ve bu konu araştırılmalıdır.

AKP’li belediyelerin olduğu yerde belediyelerde eş güdümle çalışan firma ve alt yüklenicileri, CHP’li belediyelerin olduğu yerde ise kendi ajandalarına göre altyapı çalışması yaparken, kazıyı yapıp gidiyor iddiaları ortadadır. Vatandaşla yerel yönetimleri karşı karşıya getiren bu plansızlık Balıkesir halkını mağdur ediyor.

‘Dereden Kum Çekilip Kazı Hatları Dolduruluyor İddiası Vahimdir’

Bunun yanı sıra, Körfez bölgesinde doğalgaz alt yapı faaliyetleri kapsamında da ciddi iddialar var. Dolgu malzemelerinin teknik şartnameye uygun olmadığı, dere yataklarından malzeme çekildiği ve tesisatların döşenirken yeterli derinliğe inilmediği iddia ediliyor. Bunlar vahim iddialardır.

Sonucu ne olursa olsun, her yönüyle araştırılmalı ve Balıkesir gündemi rahatlatılmalıdır. Yaşanacak bir olası kazanın telafisi imkansız hasarlar yaratacağı açıktır. Konuyu Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı’na sormak suretiyle Meclis gündemine taşıdık.  Sürecin takipçisi olacağız” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.