"Esnaf AKP'den kurtulacağı günü bekliyor!"

Balıkesir

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Havran’da sanayi esnafını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Havran’da sanayi esnafını ziyaret etti. Ya CHP Havran İlçe Başkanı Naci Savaş ve İYİ Parti Havran İlçe Başkanı Mustafa Kızıl’la birlikte CHP’li Ensar Aytekin, 17 günlük kapanma sonrasında soluğu Havran sanayi sitesinde aldı. Yaptığı ziyarette kapanmanın yarattığı mağduriyetleri gözlemleyen Aytekin “esnafımız bitmiş durumda. İşyerlerinin kapalı olması sonucu mağduriyetler birikmiş. Kendilerine hibe desteği bekliyorken, kendilerinden helallik istenmesi hepsini öfkelendirdi. Esnaf AKP’den kurtulacağı günü bekliyor, artık sandığı görmek istiyor.” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklaması şöyle:

“29 Nisan’dan beri uygulanan tam kapanma süreci bitti. 17 günün sonunda İçişleri Bakanlığı dün bir genelge yayımladı. Genelgeyi görünce inanamadık. İçinde küçük esnafa dair var olan tek şey yasaklardı. Bunun üzerine biz de sıcağı sıcağına Havran’da sanayi esnafımızı ziyaret ettik.

Millet İttifakını oluşturan CHP ve İYİ Parti ilçe başkanlarımızla birlikte esnafımıza hem hayırlı işler dileklerimizi iletelim hem de sorunlarını dinleyelim istedik. Ama her girdiğimiz dükkanda ayrı bir isyan yükseldi. 17 gündür kapalı kalan esnafımız, hibe desteği beklerken; kendilerinden helallik istenmesinden tepkili. AKP bizi öldürdü, şimdi de helallik isteyerek cenazemizi gömmeye çalışıyor diyerek karara ilişkin tepkilerini dile getiriyor. Esnaf bir an evvel AKP’den kurtulacağı günü bekliyor.

Zirai faaliyete izin verilirken, zirai araçların bakım onarım dükkanları kararnameyle kapatıldı. Dolayısıyla burada ayrıca bir sorun ortaya çıktı. Oto tamircileri ise sırf zaman geçirmek için dükkanlarına gelmiş. AKP’nin yönetmediği pandemi sürecinden herkes mağdur. Esnafın aklında kira borçları, SGK primleri, vadesi gelen krediler var. Yurttaşın aklında akşam eve nasıl yemek götüreceğim telaşı var. Kendilerine gelince dörder beşer maaş alanlar, vatandaşa desteği çok gördüler. Mutfakta kaynamayan tencere bu iktidarı yıkacak. Bu süreç artık AKP açısından sürdürülemez bir noktadadır. Herkes AKP’den kurtulacağı günü bekliyor, insanların yüreği yanmış. Gururlarıyla oynanmış. Artık sandığı görmek istiyorlar.

Biz bu süreçte, her zaman esnafımızın yanındayız. Kendilerini dinliyoruz, onların dertlerine tercüman oluyoruz. Elbette bu yangını nasıl söndüreceğimizi gayet iyi biliyoruz. Ve bunun karşılığında, vatandaşın da esnafın da bize yönelik ilgisindeki artışı görüyoruz. Millet İttifakı olarak, biz hazırız. Kaynamayan tencerenin hesabını soracağız.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.