"İkincisi olmayan lideri saygıyla anıyoruz"

Balıkesir

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında “O’nun kurduğu Cumhuriyeti canımız pahasına koruyacağız. Çünkü o ikincisi asla olmayan bir lider ve bu topraklarda özgürce yaşamamızın temel sebebidir.” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Aytekin’in mesajı şöyle:

"Büyük önder, Cumhuriyetimizin ve çağdaş Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının 85. yıldönümü.

O’nun zor şartlar altında var ettiği Türkiye Cumhuriyeti, kendisinin hepimize miras bıraktığı büyük bir hediyedir. O ikincisi olmayan bir liderdir. İçinden geçtiğimiz bu günlerde tek adam yönetiminin yarattığı tahribat, bugün Atatürk’ü anlamamızı daha mümkün hale getirmektedir. ‘Benim naçiz vücudum elbet toprak olacaktır ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diyen mütevazilik bugün AKP eliyle ‘ben olmazsam Türkiye olmaz’ ukalalığına evrilmiştir.

Atatürk tarafından kurulan ve yıkılmaya kast edilen Cumhuriyetin kazanımları bugün hiç olmadığı kadar gerçektir. Bu nedenledir ki siyasal İslamcılığın, rantçılığın ve  bencilliğin Atatürk ile savaşı bitmemektedir. O’nun yolu kurtuluşun yoludur. Bu yüzden bizler bugün; haklarını pek çok Batılı devletten daha erken elde eden kadınlarıyla, tarikat yurtları yerine bilimsel eğitimin yarattığı aydınlığı savunan gençlerimizle, ‘köylü milletin efendisidir’ şiarının yarattığı üretimin gücü çiftçisi, emekçisi ile Mustafa Kemal Atatürk’ü anacağız.

Mücadele ile kurduğu kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyeti yüceltmek için, en büyük eserlerinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi, gençleriyle, çocuklarıyla, kadınlarıyla mirasını canla başla korumak adına çalışıyor.

‘Beni görmek demek behemehâl yüzümü görmek demek değildir. Beni ve fikirlerimi anlıyorsanız, bu kâfidir’ diyen yüce Atatürk’ü bugün bir kez daha en derin sevgi ve saygıyla anıyoruz."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.