“Yandaşa Gelince Para Çok, Sağlıkçıya Gelince Metelik Yok!”

Balıkesir

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Covid-19 ile yaklaşık bir yıldır mücadele veren sağlık emekçilerinin Kasım ve Aralık ek ödemelerini henüz alamadıklarını söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Covid-19 ile yaklaşık bir yıldır mücadele veren sağlık emekçilerinin Kasım ve Aralık ek ödemelerini henüz alamadıklarını söyledi. Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunan Şahin, pandemiyle mücadele eden hekimler ve tüm sağlık çalışanlarına ek ödemelerin derhal yapılması talebinde bulundu.

Bakanlık Sağlık Çalışanlarını Oyalamaya Devam Ediyor!

Pandemiyle birlikte aylar önceden sağlık çalışanlarına söz verilen ek ödemelerin dağıtımının şeffaflıktan uzak ve keyfi uygulamalarla sürdürüldüğünü vurgulayan Şahin, “Sağlık emekçilerimiz her geçen gün yoksullaşırken, AKP iktidarı sağlık çalışanları için seferber etmesi gereken tüm kamu kaynaklarını yandaşa, şehir hastanelerinin patronlarına aktarmakta tereddüt etmiyor. Şehir hastanelerine milyarlarca lira kira ve hizmet bedeli ödemeye devam eden Sağlık Bakanlığı, yaklaşık bir yıldır pandemiyle mücadele den sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmaktan uzak bir yönetim anlayışı sergiliyor. Pandemiyle en ön safta mücadele veren sağlıkçılarımız bakanlık tarafından resmen oyalanıyor. İktidarın yandaşa gelince parası çok, sağlıkçıya gelince metelik yok!” ifadelerini kullandı.

Bakanlığın Söylemleri Gerçeği Yansıtmıyor!

Sağlık Bakanlığı tarafından pandemi süresince Sağlık çalışanlarına fazlasıyla ek ödeme yapıldığı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Milletvekili Şahin şunları söyledi;

“ Bu zamana kadar bakanlığın ödediğini iddia ettiği ek ödeme aslında sağlık çalışanlarının maaşlarının bir parçasıdır. Yani sağlıkçı ne kadar çok çalışırsa, emeğinin karşılığı olarak bu ödemeyi zaten performans ücreti olarak alıyor. Sağlıkçı çalışmazsa, rapor alırsa o ücreti de bakanlık zaten vermiyor! Her şeyden önce artık hastane yöneticilerinin insafına bırakılan döner sermaye ödemeleri son bulmalı, ne zaman ödeneceği belli olmayan bu çağ dışı ek ödeme yöntemi yerine sağlıkçıların yaşamlarını sürdürebilecekleri şekilde tek kalem maaş üzerinden çalışmaları sağlanmalıdır. Bunun yanı sıra sağlık çalışanlarının emekliliklerine yansıyacak şekilde ek göstergelerinin hekimler için en az 5300, diğer sağlık çalışanları için ise en az 3600 olacak şekilde düzenlenmesi gereklidir. Mevcut hükümet söz verdiği şekilde tüm sağlık çalışanlarına ayrım yapmadan hak ettikleri tavandan ek ödemelerini derhal gerçekleştirmelidir.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.