Eskişehir'de 'Müfettiş' seyirciyle buluştu

Belediyeler

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Gogol'un Müfettiş oyununun ilk gösterimini gerçekleştirdi. Bu sezona 3 yeni oyunla başlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “ Böyledir Bizim Sevdamız” ve “Vahşet Tanrısı” adlı oyunların ardından, "Müfettiş" oyununu da sahnelemeye başladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Gogol'un Müfettiş oyununun ilk gösterimini gerçekleştirdi.


Bu sezona 3 yeni oyunla başlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “ Böyledir Bizim Sevdamız” ve “Vahşet Tanrısı” adlı oyunların ardından, "Müfettiş" oyununu da sahnelemeye başladı.

Yönetmenliğini usta rejisör Murat Karasu’nun üstlendiği, Melih Cevdet Anday ve Erol Güney’in dilimize çevirdiği oyunun koreografisini Özgür Adam İnanç, dekor tasarımını Başak Özdoğan, kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını ise Mustafa Kala yapıyor.

"Müfettiş" adlı oyun, Çarlık Rusyası'ndaki yozlaşmış bürokrasiyi ufak bir kasaba üzerinden eleştiren bir oyun olarak 150 yıldan fazla süredir sahneleniyor.

Umut Bazlama, Özlem Boyacı, Emir İzci, Mustafa Kılıkçı, Serhat Onbul, Nagihan Orhan, Savran Perk, Serkan Sezgin, Alp Sunaoğlu ve Sermet Yeşil’in yanı sıra Ceyda Çınar Onbul, Zişan Aktaş, Enes İlçi, Enes Seyrek ve Kürşat Karaman’ın rol aldığı “Müfettiş” tüm sezon boyunca izlenebilecek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.