Gülizar Biçer Karaca'dan taş ocağı tepkisi

Belediyeler

Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ne bağlı Güzelpınar Mahallesi’nde taş ocağına ruhsat verilmesini Meclis'e taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; “Taş ocağı ruhsatının derhal iptal edilmesi gerekmektedir” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı söz aldı.

Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ne bağlı Güzelpınar Mahallesi’nde taş ocağına ruhsat verilmesini Meclis'e taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; “Taş ocağı ruhsatının derhal iptal edilmesi gerekmektedir” dedi.


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündem dışı söz aldı. Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ne bağlı Güzelpınar Mahallesi’nde taş ocağına ruhsat verilmesi üzerine konuşan Karaca; “Seçim bölgem Denizli’nin Irlıganlı, Kurtluca ve Güzelpınar Mahalleleri’ni kapsayan ovada, 75 hektarlık alanda taş ocağı işletmesi ruhsatı verilmiştir. Güzelpınar Mahallesi’nde Türkiye’de üretilen 14 bin ton organik kekiğin yüzde 80’i üretilmektedir. Kurtluca ve Irlıganlı Mahallelerimizde ise nar, ayva, zeytin ve ceviz üretilmektedir. Çevredeki yerleşim alanlarının tek içme suyu kaynağı ise bu işletme ruhsatının verildiği alanda yer almaktadır. Vatandaşımızın içeceği suyu, soluyacağı havayı kirletecek olan ve 10 yıl içerisinde kekik üretimini tamamen yok edecek olan taş ocağı ruhsatının derhal iptal edilmesi gerekmektedir” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.