Mansur Yavaş: 'Ankara mutlu insanların şehri olacak'

Belediyeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “4. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi”ne katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “4. Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi”ne katıldı.


Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırmaları Vakfı (TEPAV), Kent Araştırmaları Enstitüsü, TOBB ETÜ ve İdeal Kent Dergisi tarafından düzenlenen kongrenin açılış konuşmasını yapan Yavaş "şeffaflık" vurgusu yaptı. Başkan Yavaş, “Çağdaş ülkelerdeki gibi yerel yönetimlerin başarılı olmasının en büyük yolu şeffaf ve açık yönetim olmasından geçmektedir” dedi.

Belediyelerin doğru hizmetler yapmasında katılımcılığın rolüne de değinen Yavaş, “Bu nedenle paydaşlarımızla sık sık toplantılar yapıyorum. Kente karşı birlikte sorumlu olalım diyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Yavaş konuşmasından tarım-hayvancılık konusunda da belediyenin desteklerinin süreceğini söyledi. Yavaş, Gölbaşı'nda 200 bin dönüm arazide sulu tarıma geçileceğini vurgularken  “Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiler için suyun fiyatını 50 kuruşa indirdik. Sırada güneş enerjisi projemiz var. Köyde yaşasın masrafsız yaşasın" sözlerini kullandı.

Başkan Yavaş, “Bugün dünyada artık trend değişti. Fatih Sultan Mehmet’in söylediği gibi ‘kentinizde yaşayan insanları mutlu edeceksiniz ve sağlıklı yaşatmak için tedbir alacaksınız. Bizim hedefimiz de spor yaptırmaktan tutun da kentte yaşayan insanların sağlıklı ve mutlu yaşaması için her türlü önlemi almak” dedi.             
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.