“ÖTV’si, MTV’si, otoyolu, köprüsü, stopajı, KDV’si bitmiyor"

Çanakkale

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga’da taksi ve dolmuş şoförlerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde sorunları dinledi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Biga’da taksi ve dolmuş şoförlerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde, sorunları dinlerken, “Şoför esnafı adeta isyanda. Mazot fiyatlarından, araç fiyatlarına, trafik sigortalarına gelen zamlardan, amortisman ve parça giderlerine kadar her kaleme gelen zam bellerini bükmüş. “Devlete ödediklerimiz bitmiyor” diye isyandalar” dedi. Sorunlarını dile getiren bir şoför, “Aldısı, verdisi, ÖTV’si, MTV’si, otoyolu, köprüsü, stopası KDV’si bitmiyor vekilim. Bırakın kazanmayı karnımızı doyurabildiğimiz gün iyiyiz” dedi.

CHP’li Özgür Ceylan, Çanakkale’nin Biga ilçesinde taksi ve dolmuş duraklarında bulunan şoför esnafı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Özgür Ceylan CHP olarak amaçlarının çözüm üretmek olduğunu ifade ederken, “A partisi, B Partisi meselesi değil mesele. Sorun ne ise hep birlikte belirlemek, çözüm üretmek ve bu çözümleri iktidara iletmek amacındayız. Bu sorunlar hepimizin sorunu” dedi. Biga merkezinde bulunan dört ayrı taksi durağı ile dolmuş hareket noktalarını ziyaret eden Özgür Ceylan, şoförlerin ağızından sorunları dinledi. Özgür Ceylan şoför esnafının en büyük sorununun akaryakıta gelen zamlar olduğunu ifade ederken, “Biga özelinde düşünürsek, tarife değişikliği yapıldığı dönemde mazot 17 lirayken bugün 24 lira. Taksimetre tarifesine yapılan zam çoktan erimiş gitmiş” diye konuştu.

Özgür Ceylan ile konuşan şoförler de beklentilerini açıklarken, akaryakıt zamlarının geri çekilmesini, ticari araçlara uygulanan ÖTV’nin düşürülmesini, trafik sigortası ve kasko fiyatlarının yeniden düzenlenmesini talep ettiler. CHP’li Özgür Ceylan taşımacılık sektörünü bütünüyle kapsayan yapısal düzenlemeleri iktidarları döneminde gerçekleştireceklerini ifade ederken, şoförlerin sorunlarının kısa vadeli çözümleri için de iktidara her türlü baskıyı yapacaklarını söyledi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.