2022-09-10 11:50:03

Döşemealtı'nda Cumhur İttifakı çaresizliği

Mehmet Tosun

10 Eylül 2022, 11:50

Döşemealtı Belediyesi Ağustos ayı Meclis’inde Cumhur ittifakı ortağı meclis üyelerinin bilinçsizce muhalefet yapmaları çaresizliğin dayanılmaz hafifliği diye ifade edilebilecek cinstendi.
Fırsatı kaçırmayan Turgay Başkan yaptığı konuşma ile adeta ezdi geçti bu muhalefet bloğunu.
Gündem maddelerinin bir tanesi borçlanma ile ilgili olarak başkana yetki verilmesiydi.
AKP ve MHP meclis üyelerinin ret vermesine rağmen karar oy çokluğu ile geçti.
AKP sözcüsü ek bütçe yapıp duruyorsunuz başkan, bu konuda daha iyi bütçe yapacak personeliniz yok mu mealinde bir şeyler söyledi.
Sanki 20 yıldır ülkeyi yöneten AKP hükümetinde doğru dürüst bütçe yapacak bürokrat yok mu ki, hükümet ek bütçe yapıyor diye sorarlar adama.
AKP hükümeti veya tek adam iradesi bütçeyi yapıyor, sonra akaryakıt, elektrik ve doğal gaza her şeye zam yapıp, bütçem yetmeyecek diyerek ek bütçe yapıyor.
AKP ve MHP meclis üyeleri bu konuda akılları sıra eleştiri getireceğiz derken Turgay başkana tam volelik bir pas verip gol at diyorlar adeta.
HERŞEYE KARŞI ÇIKIYORSUNUZ
Turgay başkanda bu fırsatı kaçırmayıp bu konuda bir iki kelam etmek istiyorum diyerek başladığı konuşmasında” Satış istiyorum karşı çıkıyorsunuz, borçlanma istiyorum karşı çıkıyorsunuz.
Ülkemiz nasıl ki ekonomik krizin altında inim inim inliyorsa belediyelerde de çok farklı değil bu durum.
Personel, yakıt, enerji, asfalt giderlerimiz kat kat arttı, üstelik bu ekonomik krizin sebebiyeti biz değiliz. İktidar olan sizsiniz ülkeyi bu duruma getiren sizin iktidarınız. Siz hangi gerekçeyle bu şartları bile bile bunların karşısında duruyorsunuz. Döşemealtı halkına hizmetlerimizi, çalışmalarımızı engellemek mi istiyorsunuz? Diyerek bombaladı hayırcı meclis üyelerini.
TURGAY BAŞKANLA DEĞİŞEN VE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELEN DÖŞEMEALTI
Başkan Turgay Genç sözlerine şöyle devam etti.”8 yılı bitirmek üzereyiz yüzlerce proje yaptık. Caddeler, bulvarlar, fabrikalar, hastane, cami, parklar, ekolojik kreş, gençlik merkezi, spor alanları, Pazar yerleri, kent meydanları.
Bizden önce Döşemealtı’nı Antalya’dan 10 kişiden 5’i bilmezken bugün Antalya’nın markası olarak yüzde 100’ünün de yaşamak istediği en fazla ruhsat veren noktaya getirmesinin sebebi yapılan çalışmalardır.
Döşemealtı İlçesi’nin Türkiye’nin cazibe merkezi olduğunu belirten Turgay başkan, bütün bu yatırımları engellemenize rağmen başardık. Türkiye’de Bodrum, Marmaris’ten sonra en fazla ruhsat veren üçüncü belediye olduk. Üstelik iller Bankası’ndan aldığımız pay hak ettiğimiz payın çok çok altında olmasına rağmen bunu personelimizin olağanüstü gayreti ve bürokratlarımızla başardık.”
Antalya’nın kalabalığından, gürültüsünden kaçmak isteyen birçok insanın akın akın geldiği Döşemealtı, Antalya’nın ilçeleri arasında gözbebeği bir yerleşim yeri haline geldiyse Başkanın emeğini kimse yok sayamaz.
Döşemealtı’na yerleşen vatandaşlarımız bir an önce nüfus kayıtlarını bu ilçeye aldırırlarsa gelecek olan pay artacak, belediyenin hizmeti de ona göre çoğalacaktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.