MHP’li belediyenin aracına ceza yazıldı, kriz çıktı

Elazığ

Elazığ'ın MHP’li Sivrice ilçe Belediyesi'ne ait halk otobüsüne muayenesi olmadığı gerekçesiyle trafik polislerince yazılan trafik cezası sonrasında ilçe kaymakamı Efecan Şahin’in MHP’liler tarafından valiliğe yapılan siyasi baskılarla görevinden alınmak istendiği ileri sürüldü.

Elazığ'ın MHP'li Sivrice ilçe belediyesine ait halk otobüsüne yazılan trafik cezasından dolayı ilçe kaymakamı Efecan Şahin’in görevden alınması için valiliğe siyasi baskıların yapıldığı ileri sürüldü.

Kaymakam Şahin, MHP'li belediyenin halk otobüsünün muayenesinin olmadığı gerekçesiyle yazılan trafik cezası sonrasında yerel bir gazete ilgili sipariş üzerine haber yaptırıldığını söyledi.

“İŞİMİZİ DOĞRU YAPTIĞIMIZ İÇİN BİRİLERİ RAHATSIZ OLMUŞ OLABİLİR”

Sivrice Belediyesi’ne ait halk otobüsüne muayenesi olmadığı gerekçesiyle yaklaşık bir buçuk ay önce 500-600 lira ceza yazıldığını belirten Sivrice Kaymakamı Efecan Şahin, şöyle konuştu:

*Geçen cumartesi günü yerel bir gazete bu konuyla ilgili bir haber çıktı haberi yaptıranların da kimler olduğunu az çok biliyoruz. Adrese teslim sipariş üzerine yaptırılan bir haber.

Sivrice Belediyesi’ne ait halk otobüse bundan yaklaşık bir ay önce muayenesi olmadığı için 500-600 lira ceza uygulandı.

*Bu da zaten İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla resmi kamu araçlarının denetimden muaf olmadığı yönündeki talimatlar doğrultusunda kolluk kuvvetleri vasıtasıyla yapılıyor.

*Belediyenin aracına ceza yazılmadan bir hafta on gün önce rehabilitasyon merkezinin de muayenesi yokmuş oda trafikte uygulamaya denk geliyor ona da ceza yazılıyor yani bu belediyeye özel bir şey değil.

*Ama birileri bu özelmiş gibi yaymaya çalışıyor ama bu mümkün değil. Bu konuda kesinlikle benim birisine özel bir hareketim falan olamaz.

*Biz devletin kamu görevlisiyiz burada üç aydır görevdeyim devletimizin ve milletimizin çıkarları buradaki vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu için çalışıyoruz.

*Bu konuda bana gelen olumsuz bir geri dönüş yok çünkü biz işimizi yapıyoruz ve işimizi doğru yaptığımız için birileri rahatsız olmuş olabilir.

*Ama bizde işimizi yapmaya devam edeceğiz. Belediye başkanıyla da şahsi bir sorunumun olma imkanı yok.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.