10 bin kişi Eskişehir için oy kullandı

Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin “Bi’fikirle hep birlikle Eskişehir” sloganıyla başlattığı “Katılımcı Bütçe” uygulaması, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kentin geleceğine yön verecek projeleri belirlemek için bir haftada yaklaşık 10 bin Eskişehirli oy kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan katılımcı bütçe uygulaması ‘Bi’fikirle hep birlikle Eskişehir’ kent genelinde büyük ilgi gördü. Uygulama kapsamında 16 Haziran-6 Temmuz tarihleri arasında vatandaşlar ilgili web sitesi üzerinden proje önerilerini iletti. Ön ve teknik değerlendirmenin ardından belirlenen 50 proje 28 Temmuz tarihinde oylamaya sunuldu. Eskişehirli vatandaşlar 7 gün boyunca bifikirle.eskisehir.bel.tr adresi üzerinden sisteme kayıt olarak oylamaya katıldı.

Her vatandaşın en fazla 10 projeye oy verebildiği uygulama kapsamında toplamda 10 bin oy kullanıldı. Katılımcı bütçe uygulamasının kendilerini çok heyecanlandırdığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, “Hemşehrilerimizin kendi yaşadıkları şehirde söz sahibi olmalarını önemsiyoruz. Bu sebeple de 2026 yılı bütçe belirleme sürecine girdiğimiz bu dönemde ‘Bi’fikirle hep birlikle Eskişehir’ diyerek proje önerilerini topladık." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.