'250 TIR şoförümüz sınırda mahsur'

Gündem

CHP

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Türkiye-İran sınırındaki tampon bölgede mahsur kalan TIR şoförlerini Meclis gündemine taşıdı.


 

CHP'li Güzelmansur'un konu hakkındaki soru önergesi şöyle:

 

Türkiye’den Azerbaycan ve Orta Asya ülkelerine yük taşıyan yüzlerce tır şoförü, 20 gündür Türkiye-İran sınırındaki tampon bölgede bekletilmekte ve ülkemize girişlerine izin verilmemektedir.  Beslenme, barınma, tuvalet, banyo gibi insani ihtiyaçlarını karşılamayan bu şoförlerimizin virüs salgını nedeniyle sağlıkları tehdit altında olduğu gibi bulundukları bölgedeki hırsızlık vakaları nedeniyle de güvenlikleri risk altındadır.

2 ayı aşkın bir süredir evlerinden ve ailelerinden uzak kalan, 20 gündür de Türkiye-İran sınırındaki tampon bölgede kaderlerine terkedilen tır şoförlerimizin ülkeye girişleri için gerekli adımların neden atılmadığı, mağduriyetlerinin ne kadar süreceği konusunda ise hiçbir yetkili açıklama yapmamaktadır.

Konuya ilişkin olarak;

 

  •  250’den fazla tır şoförümüzün aç, susuz, hijyenden uzak, can ve mal güvenlikleri tehlike altında olmak üzere Türkiye-İran sınırındaki tampon bölgede bekletilmesinin ve ülkemize giriş izni verilmemesinin gerekçesi nedir?



  • Söz konusu vatandaşlarımızın, karantina ve diğer koşulları sağlanarak, Türkiye’ye girmeleri ve ailelerine kavuşmaları ne zaman sağlanacaktır?



  • Bu mağduriyetin çözümü için bugüne kadar hangi adımlar atılmış, ne tür çalışmalar yapılmıştır?


 

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.