Acemi askere eziyet Meclis gündeminde

Gündem

Bir grup askerin, aynı kışlada vatani görevini yapan bir başka askere daha az kıdemli olduğu gerekçesi ile kötü davrandıklarını gösteren, adeta eziyet görüntüleri sosyal medyada yankı uyandırdı.     İYİ Parti Grup Başkanvekili

Bir grup askerin, aynı kışlada vatani görevini yapan bir başka askere daha az kıdemli olduğu gerekçesi ile kötü davrandıklarını gösteren, adeta eziyet görüntüleri sosyal medyada yankı uyandırdı. 


 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da konuyu TBMM gündemine taşıdı. Türkkan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın cevaplaması isteği ile TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. 

 

EMIN ÇELIK’E HAK ETMEDIĞI ŞEKILDE DAVRANAN ASKERLER ILE ILGILI OLARAK HERHANGI BIR IŞLEM YAPILMIŞ MIDIR?


 

Önergesinde; “2019 Kasım – 2020 Mayıs Dönemi’nde Kırklareli Babaeski Eldeniz Kışlası Emniyet Muhafız Takımı’nda askerlik yapan Emin Çelik’in görüntüleri sosyal medyada yer almıştır. Görüntüler Emin Çelik terhis olduktan sonra sosyal medyada paylaşılmıştır.”  diyen Türkkan, “Görüntülerde Çelik’e aynı kışlada görev yapan ve üst devre olduğu iddia edilen diğer askerler Ömer Uzun, Habip Taşdemir, Ümit Elmas ve Faruk Altınçelik tarafından birtakım kötü davranışlarda bulunulduğu görülmektedir.” ifadesini kullandı. 

 

BU TARZ DAVRANIŞLARA MÜSAMAHA GÖSTERDIKLERI IDDIA EDILEN ASTEĞMEN ORHAN ÇOLAK VE UZMAN ÇAVUŞ ERHAN ARAT ILE ILGILI OLARAK HERHANGI BIR IŞLEM YAPILMIŞ MIDIR, YAPILMASI DÜŞÜNÜLMEKTE MIDIR?


 

Türkkan, “Çelik, bu durumu komutanları Asteğmen Orhan Çolak ve Uzman Çavuş Erhan Arat’a bildirmesine rağmen komutanların konu ile ilgilenmediklerini söylemiştir. Emin Çelik’e bu tutumda bulunan diğer askerlerin başka askerlere de bu tarz davranışlarda bulunduğu iddia edilmektedir.” diye yazdı. 

İşte Türkkan’ın soruları:


 

1-Askerlerin yatakhanesinde çekilen bu görüntüleri kim ne amaçla çekmiştir?

 

2-Askerlerin cep telefonları taşımaları normal midir, bu konuda denetim yapılmamakta mıdır?

 

3-Emin Çelik’e diğer askerler Ömer Uzun, Habip Taşdemir, Ümit Elmas ve Faruk Altınçelik tarafından bu şekilde davranılmasının gerekçeleri nelerdir?

 

4-Çelik, bu durumu komutanları Asteğmen Orhan Çolak ve Uzman Çavuş Erhan Arat’a bildirmesine rağmen komutanların konu ile ilgilenmedikleri doğru mudur, aynı kışlada vatani görevini yapan bir askerin üst devre olduğu gerekçesi ile bu şekilde davranmalarına izin mi verilmiştir, bu doğru bir tutum mudur?

 

5-Ömer Uzun, Habip Taşdemir, Ümit Elmas ve Faruk Altınçelik’in kışlada bulunan ve kendilerinin alt devresi olduğu iddia edilen başka askerlere de bu tarz davranışlarda bulunduğu doğru mudur? 

 

6-Sözü edilen olayla ilgili olarak tutulmuş bir rapor bulunmakta mıdır, bu olaydan Kışla Komutanı’nın haberi olmuş mudur?

 

7-Emin Çelik’e hak etmediği şekilde davranan askerler ile ilgili olarak herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

 

8-Bu tarz davranışlara müsamaha gösterdikleri iddia edilen Asteğmen Orhan Çolak ve Uzman Çavuş Erhan Arat ile ilgili olarak herhangi bir işlem yapılmış mıdır, yapılması düşünülmekte midir?

 

9-Sosyal medyaya da düşen görüntüler ile ilgili olarak herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.