Açık cezaevlerindeki hükümlülerin izin süresi uzatılıyor!

Gündem

Açık cezaevlerindeki hükümlülerin, koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 Mayıs 2022'de sona erecek izin süreleri 31 Temmuz 2023'e kadar uzatıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 31 Mayıs'ta sona erecek açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 izinlerinin, 31 Temmuz 2023’e kadar uzatılmasıyla ilgili düzenleme Genel Kurul'da görüşmeleri süren yasa teklifine eklendi.

Covid-19 izniyle ilgili eklenen madde 5 siyasi parti; AKP, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP'nin ortak önergesiyle verildi.

KABİNE SONRASI ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Corona virüs salgını önlemleri kapsamında verilen açık cezaevi izinleri 31 Mayıs’ta sona eriyordu. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından duyurulan tarihte mahkumların açık ceza infaz kurumlarına dönmeleri istenmişti ancak kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan izin süresi hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, “Kabine toplantımızda açık cezaevlerindeki hükümlüler için belli şartlarda uygulanan ve 31 Mayıs’ta süresi sona eren Covid-19 izinleriyle ilgili de yeni bir değerlendirme yaptık. Buna göre, açık cezaevlerindeki hükümlülerin Covid-19 izinlerini 31 Temmuz 2023’e kadar uzatıyoruz. Meclisimizin bu hususta gereken yasal düzenlemeyi en kısa sürede hayata geçireceğine inanıyorum.” demişti.

Yorumlar (3)

Selim erkus 2 Yıl Önce

Çok doğru bir karar suça karışmadığı sürece geri alinmamalilar

Arslan Nişli 29 Torullu 2 Yıl Önce

Kader mahkumu olarak bu iyi bir karar ancak Bahçeli'nin 5 yıl indirim verilmesi lazım onu da seçimde verecek ler

Duran çelik 2 Yıl Önce

İzini uzatmak asla çözüm değildir Bu ülkeye acilen dosya başı ceza ceza indirimi verilmesi Lazım çözüm ve çare budur Yargıdan 4bin fetocu hakim savcı alındı Herbiri sadece bir kişiyi mağdur ettiyse 4bin mağdur var demektir. En az 4bin mağdur. Devlet babadır halk evlattır evlat suçluda olsa baba affeder ama devletin baba olduğunu hatırlaması lazım. Mahkumlarda bu ülkenin evladıdır. Savaş çıksa hepsi cephede en önde savaşırlar. Cezanın amacı suçluyu ıslah etmektir suçluyu Topluma kazandırmak tır. İnsanı 4duvar arasında tutup çürüterek Genç yaşta ihtiyar ederek.psikolojik olarak sıfıra düşürerek .maddi manevi her yönden çökerterek .sonrada cezan bitti hadi git diyerek Topluma kazandırma olmaz. Uzun cezalı mahkumun eşini bile el alır.çoluk çocuğu perim perişan olur.yuvalar yıkılır. Devletin suç ve suçluyu azaltması basittir. 2kişi arasında bir sorun olduğunda o sorunu çözmek için devletin araya girmesi gerekir. Adam mağdur olmuş .emniyete gitmiş savcılığa gitmiş .delilin belgen yok denilerek savcı takipsizlik kararı vermiş.bu mağdur ne yapacak.hakkını mecburen suç işleyerek arayacak.bu gibi durumlarda suç olmadan devletin araya girmesi gerekir. İçerisi masum garibanlarla dolu. Erbakan için yasa değişti Çatlı için yasa değişti garibana gelince bişey yok. Dosya başı ceza indirimi verilmesi Lazım çözüm ve çare budur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.