Ağrı'dan New York'a maske yardımı Meclis gündeminde!

Gündem

CHP

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ağrı Belediyesi'nin New York’ta yaşayan 371 yıldız oyuncu ve sanatçıya maske gönderdiği iddialarını Meclis'e taşıdı.


CHP'li Tanrıkulu'nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle vermiş olduğu soru önergesi şöyle:

"Ülkemiz uzun bir süredir pandemiye karşı mücadele vermektedir.  Sağlık çalışanları, güvenlik güçleri virüs tedavisi ile cansiperane bir şekilde mücadele ederken can kayıpları üzüntüye neden olmaktadır.  Kapanan iş yerleri nedeniyle ödenemeyen faturalar, krediler, mutfak başta olmak üzere günlük giderler işsiz kalan vatandaşımızın en büyük sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Maske dağıtımı konusunda yaşanan sıkıntılar ise işin başka bir boyutudur.

Tüm bunlar yaşanırken salgının bazı çevreler tarafından bir siyasi şov malzemesi haline getirilmesi etik olmadığı gibi toplum vicdanını ve pandemiye karşı cana pahasına mücadele edenleri de yaralamaktadır. 

İşveç’ten helikopterle getirilen vatandaşımıza ilişkin sosyal medyada yer alan iddia ve tepkiler yanıt bulmamışken, Ağrı Belediye Başkanının, New York’ta yaşayan 371 yıldız oyuncu ve sanatçıya maske gönderdiklerini haberleri basına yansımıştır. 

Bu Bağlamda;



  1. Ağrı Belediye Başkanı’nın, New York’ta yaşayan 371 yıldız oyuncu ve sanatçıya maske gönderdiği iddiaları doğru mudur?

  2. Ağrı’da kod karşılığı temin edilen maske miktarı nedir?

  3. Ağrı’da maske başvurusu yapmasına rağmen ihtiyacı karşılanmayan kaç vatandaşımız bulunmaktadır?

  4. Ağrı Belediyesi tarafından, New York’ta kaç maske gönderilmiştir? Bahse konu maskelerin üretimi belediye tarafından yapılmış mıdır?

  5. Ağrı Belediyesi’ne bağışlanan maskelerin New York’a gönderildiği iddiaları doğru mudur?

  6. Ağrı Belediyesi tarafından, New York’ta gönderilen maskelerin posta giderleri ne kadardır? 

  7. Bahse konu giderler hangi kalemden karşılanmıştır? Belediye bütçesinden karşılanmış ise bu konuda idari ve adli soruşturma açılacak mıdır?"

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.