Ak Parti'den infaz düzenleme ve 3600 ek gösterge açıklaması

Gündem

AK Parti MYK toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.   AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 3600 ek gösterge ve infaz düzenlemesi ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Her ikisi ile ilgili de çalışma sürüyor" ÖĞRETMEN, HEMŞİRE, DİN GÖREVLİSİ VE POLİSLERİ KAPSIYOR  Ek göstergedeki düzenlemeden 1.

AK Parti MYK toplantısı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. 


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 3600 ek gösterge ve infaz düzenlemesi ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Her ikisi ile ilgili de çalışma sürüyor"


ÖĞRETMEN, HEMŞİRE, DİN GÖREVLİSİ VE POLİSLERİ KAPSIYOR 


Ek göstergedeki düzenlemeden 1.2 milyon öğretmen, 280 bin polis, 115 bin hemşire ve 125 bin din görevlisi olmak üzere; 1.6 milyon memur yararlanacak.


EK GÖSTERGE NEDİR?


Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek göstergenin, bir başka adı da katsayı. Devlet memurlarının çalışırken ki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor. Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alıyor. Bu nedenle de memurlar, emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli göreve atanmak istiyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.