AKP'den "Genel Af" açıklaması

Gündem

Son dönemde yeniden gündeme gelen genel af talebine ilişkin tartışmalar sürüyor.

Son dönemde yeniden gündeme gelen genel af talebine ilişkin tartışmalar sürüyor.

“Cumhuriyetin 100. Yıl Dönümü” dolayısıyla gündeme getirilebileceği savunulan genel affa AKP'nin ise mesafeli olduğu öne sürülüyor.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, MHP kulislerinde bir süredir konuşulan afla ilgili “Cumhuriyetin 100. Yıl Dönümü dolayısıyla sembolik bir adım atılıp genel af çıkarılabilir” değerlendirmeleri yapıldığı biliniyor. Hatta bu yönde bir yasa teklifinin hazırlanıp ekim ayında açılacak Meclis’e sunulabileceği de iddialar arasında. MHP kulislerindeki bu iddia hafta içinde parti genel başkanı Devlet Bahçeli’ye soruldu. Bahçeli, genel af talebi ve partisinin yaklaşımı ile ilgili bir değerlendirme yapmadı, afla ilgili çalışma yapıldığı iddiasına, “Haberimiz yok. Bunu söyleyen gazetecilere sorman lazım” yanıtı vermekle yetindi.

Habere göre, AKP ise af konusuna açık mesafe koydu. Genel af ile ilgili “İki ucu keskin kılıç, bunu isteyen kadar karşı çıkan var. Çok beklemeyin” değerlendirmesi yapan AKP'li üst düzey bir siyasetçiye göre "partinin 21 yıllık iktidar deneyiminde attığı adımlar ve Cumhurbaşkanının geçmiş açıklamaları da bunun olmayacağının göstergesi" durumunda.

Parti içinde üst düzey bir isim, “Şu an için bir çalışma yok. Ama seçimde AK Parti çok iyi bir sonuç elde ederse, o prestijle belki böyle bir konu düşünülebilir. Esasen aflara karşı bir siyasi partiyiz. Çünkü af siyasi olarak bir yüktür. Devletin af yetkisi var mı? Bu tartışmalı bir konu” değerlendirmesi yaptı.

Yorumlar (1)

Haci 2 Yıl Önce

Seçimden sonra kimse oy vermez seçim gelmeden af verilmeli yoksa bir oy yok

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.