AKP’li Elitaş’a göre fiyatlar "normalleşmeye" başladı

Gündem

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş katıldığı televizyon programında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İğneden ipliğe gelen zamları görmezden gelen AKP’li Elitaş, “İki aydır falan fiyatlar genel seviyesinde normalleşme başladı. Yani çok hızlı artış ortaya çıkmadı” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri'nin yerel televizyon kanalı Olay Türk Tv'de ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

“ÇOK HIZLI BİR ARTIŞ ORTAYA ÇIKMADI”

Gıda ve akaryakıt fiyatlarında 2 aydır bir normalleşme başladığını söyleyen Elitaş, şöyle konuştu:

“İki aydır falan fiyatlar genel seviyesinde normalleşme başladı. Yani çok hızlı artış ortaya çıkmadı. Bir taraftan sayın Cumhurbaşkanımızın konuyla ilgili Tarım Kredi Marketleri’nin devreye girmesi, lojistik fiyatlarının etkisinin azalması, hatırlayın mazot 30 liraya çıkmıştı. Bu fiyatlar böyle devam ederse sanırım 23 liranın altına düşebilir.”

“FİYAT ARTIŞINDA İSTİKRAR SAĞLANDI”

Fiyat artışında Temmuz ayından itibaren bir istikrarın başladığını kaydeden Elitaş, “Eskiden vatandaş ne yapıyordu?  ‘Şu malın fiyatı yarın çok artacak, 3 ay sonraki ihtiyacını şimdiden temin edeyim' diye mala hücum diye bir şey ortaya çıkıyordu. O kıtlığı, sıkıntıyı beraberinde getiriyordu. Şu anda fiyatların normal artacağı şeklinde bir güven hâsıl olduğundan dolayı ihtiyacı olanı aldığı için fiyatlar normalleşmeye başladı” diye konuştu.

“ENFLASYON DÜŞECEK”

Enflasyonun önümüzdeki Aralık ayından itibaren hızlı bir şekilde düşüşe geçeceğini ifade eden AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Fiyatlar durağanlaşmaya başladıktan sonra benim kanaatim Aralık 2022'de enflasyon Aralık, Ocak, Şubat aylarında hızlı bir şekilde aşağı düşmeye başlayacak. Bu da psikolojik etkiyi beraberinde getirecek” dedi.

“ENFLASYON DEMEK 4 LİRALIK EKMEĞİN 3,5 LİRAYA DÜŞMESİ DEĞİL”

“Enflasyonun düşmesi demek fiyat istikrarının sağlanması demek” diyen Elitaş, “Enflasyon demek 4 liralık ekmeğin 3,5 liraya düşmesi değil, sabit kalması ya da 4 lira 10 kuruş olması demek. O fiyatın orda sabit kalabilmesini sağlamak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (1)

Hamza 2 Yıl Önce

Fiyatlar normalleşmedi halk alisti artik dese daha mantikli

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.