Anketten Erdoğan'a kötü haber: "Halk Erdoğan'ın kaybedeceğini düşünüyor"

Gündem

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz'ın paylaştığı anket sonuçlarına göre yurttaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk seçimde koltuğunu kaybedeceğini düşünüyor.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 12-19 Kasım arasında yapılan anketin sonuçlarını paylaştı. Sonuçlarda dikkat çeken önemli bir başlık ise Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkındaki sorular oldu. 

"Erdoğan ile kıyaslayarak ekonomiyi kim daha iyi yönetir?" sorusuna yanıt veren yurttaşlar, Erdoğan'ın karşısındaki bütün isimlerin daha başarılı olacağını söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yüzde 63,5 oranına ulaşırken, İyi Parti Genel Başkanı Akşener yüzde 62,7 oranına ulaştı.Babacan 65,1 ve Davutoğluyüzde 58,9 oranında "daha başarılı yönetir" yanıtı aldı.

Ankette sorulan "Önümüzdeki Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak olsaydı, Erdoğan kazanabilir miydi?" sorusuna ise yurttaşların yüzde 51,3'ü "Kazanamazdı" yanıtı verdi. "Erdoğan kazanırdı" diyenler ise yüzde 32,8'de kaldı.

Ankette "Erdoğan'a kesinlikle oy vermem" diyenlerin oranı yüzde 52,1'e ulaşırken, "Evet veririm" diyenler sadece yüzde 30,5'te kaldı.

Erdoğan'ın karşısında seçime katılması olası isimlere oy verip vermeyecekleri sorulan yurttaşlar, her olasılıkta Erdoğan'ın kaybedeceği yanıtını verdiler. Ankette sorulan isimlerin Erdoğan'a karşı oy oranları şöyle:

Kılıçdaroğlu: yüzde 47,9 Erdoğan: yüzde 34,1

Babacan: yüzde 42,9 Erdoğan: yüzde 33,5

İmamoğlu: yüzde 49,5 Erdoğan: yüzde 33,6

Yavaş: yüzde 49,2 Erdoğan: yüzde 32,8

Yorumlar (2)

Ozan 2 Yıl Önce

Neden erbakanın adını anketlerınızde dile getirmiyorsunuZ

Mehmet 2 Yıl Önce

Seçim olsa fatih erbakana oyumu veririm.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.