Avrasya Araştıma'dan son anket: "Erdoğan üç isme karşı da geride!"

Gündem

Avrasya Araştırma’nın anketine göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşına aday olarak çıkması durumunda üç isim de kazanıyor.

Avrasya Araştırma şirketi 26 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında düzenlediği seçim anketinin sonuçlarını yayımladı. 

Kemal Özkiraz'ın değerlendirmesini buradan izleyebilirsiniz:

Yavaş 51,7, Erdoğan 38,3

Buna göre, “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’ın karşısına muhalefetin çatı adayı olarak Mansur Yavaş gösterilirse hangi adaya oy verirsiniz” sorusuna, Mansur Yavaş diyenler yüzde 44,1, kararsızım ama büyük ihtimalle Mansur Yavaş diyenler yüzde 7,6, Tayyip Erdoğan diyenler yüzde 33,2, kararsızım ama büyük ihtimalle Tayyip Erdoğan diyenler yüzde 5,1 oldu. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra Mansur Yavaş yüzde 51,7, Tayyip Erdoğan toplam yüzde 38,3 oranında oy aldı. Yüzde 10’luk kesimse oy kullanmayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu 51,5, Erdoğan 39,1

Kemal Kılıçdaroğlu diyenler yüzde 42,8, kararsızım ama büyük ihtimalle Kemal Kılıçdaroğlu diyenler yüzde 8,7, Tayyip Erdoğan diyenler yüzde 34, kararsızım ama büyük ihtimalle Tayyip Erdoğan diyenler yüzde 5,1, oy kullanmam diyenler yüzde 9,4’ken, kararsızlar dağıtıldıktan sonra Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 51,5, Tayyip Erdoğan yüzde 39,1 oranında oy aldı.

İmamoğlu yüzde 53, Erdoğan 39,2

“Cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan’ın karşısına muhalefetin çatı adayı olarak Ekrem İmamoğlu gösterilirse hangi adaya oy verirsiniz” sorusuna, Ekrem İmamoğlu diyenler yüzde 44,3, kararsızım ama büyük ihtimalle Ekrem İmamoğlu diyenler yüzde 8,7, Tayyip Erdoğan diyenler yüzde 33,5, kararsızım ama büyük ihtimalle Tayyip Erdoğan diyenler yüzde 5,7, oy kullanmam diyenler yüzde 7,8’ken, kararsızlar dağıtıldıktan sonra Ekrem İmamoğlu toplam yüzde 53, Recep Tayyip Erdoğan toplam yüzde 39,2 oranında oy aldı.

Altılı masa yüzde 50’de

Karasızlar dağılmadan ”Erken seçim durumunda kime oy verirsiniz” sorusuna ankete katılanların yüzde 28,2’si CHP, yüzde 27,1’i AKP, yüzde 12’si İYİ Parti ve 8,6’sı HDP yanıtını verirken, yüzde 5’i de MHP’ye yanıtını verdi. DEVA yüzde 4,4, Gelecek Partisi de 1,6 olarak kaydedildi.

Kararsızlar dağıtıldığındaysa, CHP yine önde. Yüzde 30,1 CHP’ye, 29,5 AKP’ye, yüzde 13 İYİ Parti’ye, 9,5 HDP’ye ve yüzde 5,4’ü MHP’ye oy vereceğini söyledi. DEVA’nın oyu 4,8, Gelecek Partisi’ninse yüzde 1,8 oldu.

Ankete göre, altılı masanın toplamda yüzde 50 oy oranına sahip olduğu görülüyor.

Yorumlar (2)

ayşe çomu 2 Yıl Önce

bence cumhur başkanlığını sayın Kılıçoglunun hakkı ekrem imamoğlu görevinde kalmalı ama tabiki Akp yi yıkmak için ne gerekiyorsa o yapılmalı

Dınç Bicer 2 Yıl Önce

YENİDEN REFAH PARTİSİ FATİH ERBAKAN SEÇİMLERİN GALİBİ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.