Avrasya Araştıma'nın son seçim anketi: "Erdoğan'a destek azalıyor!"

Gündem

Avrasya Araştırma'nın son anketine göre, Cumhur İttifakı'nı oluşturan Ak Parti ve MHP'nin toplam oy oranı yüzde 41,6 olarak belirlendi. CHP ve İyi PArti'nin toplamı ise yüzde 40,1 oldu.Yeni kurulan partilerden Gelecek Partisi yüzde 2,8 olarak görülürken, Deva Partisi ise yüzde 2,3 oranında.

Avrasya Araştırma'nın son anketine göre, Cumhur İttifakı'nı oluşturan Ak Parti ve MHP'nin toplam oy oranı yüzde 41,6 olarak belirlendi. CHP ve İyi PArti'nin toplamı ise yüzde 40,1 oldu.Yeni kurulan partilerden Gelecek Partisi yüzde 2,8 olarak görülürken, Deva Partisi ise yüzde 2,3 oranında.

Anketin Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili kısmında ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın olası adaylık durumlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısındaki üstünlükleri sürüyor. İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 47 olarak görülürken, Yavaş ise yüzde 47,1 oranında. Erdoğan ise bu iki olası aday karşısında yüzde 35,2'nin üzerine çıkamıyor.

Yurttaşların iktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a duydukları güven de azalıyor. Hükümetin pandemi koşulları sona erdiğinde ekonomiye düzelteceği yönündeki beklenti sadece yüzde 30,5 oranında. Kirizin bitmeyeceğini düşünenler ise yüzde 54,7.

Olası bir seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kesinlikle oy vermeyeceğim diyenlerin oranı ise yüzde 45'e yükseldi. Kesinlikle oy vereceğim diyenler ise yüzde 31,7.

Yorumlar (16)

Uyku akhul 3 Yıl Önce

Daha koyun çok az daha akillansinlar

fenası kerım 3 Yıl Önce

koyunları uyandırın ulke battı

Recep Karakurt eyt 34 prim 9000... 3 Yıl Önce

Eyt 34 prim 9000 bin giriş tarihi 92 yaş 48 erken seçim istiyoruz işsizzim

Kenan Atasoy 3 Yıl Önce

57 yaşındayım akp ve erdoğanın bu kadar olumsuzluklara rağmen hala bu kadar desteğinin olmasına aklım almıyor kaybedecekleri kesin olmaya kesinde yüzde yirmiyi geçmemeleri lazım normal şartlarda

İhsan genç 3 Yıl Önce

Hala cumhur ittifakı çok oy alıyor bizim milletimiz yedigi kazıga doymuyor eyt sorunu hala cevapsız

Klaaassmen 3 Yıl Önce

Hükümet 2023 ü beklerse yüzde 20lere düşer şimdiden Bi baskın erken seçimle allem küllem belkii. Gidişat ve iyi değil ve bu iktidarı eritir kırk yıllık sağcı solcu oluverir çok gördük tarihte

Eyt li 3 Yıl Önce

#eyt bu seçimi belirler milletin tenceresi boş 18 yılda millet için ne yapıldı kıdem tazminatı kaldıdı milletin elinden alınmadık ona bile göz diktiler bu seçim #eyt ye destek veren kazanır gerisi kaybetmeye mahküm

kul levent 3 Yıl Önce

#eyt #staj90 ya çıkacak ya koltuk gidecek

Veysel 3 Yıl Önce

Eyt yok kesinlikle cumhur ittifakına oy yo

Alper 3 Yıl Önce

Bu hükümetin vatandaşı düşü düğü herşeyi jendicsahsi çıkarları için yapıyorlar. 30 oy oranı bile fazla halk ne zaman uyanacak bumu zir cahil hükümete oy moy yok.

Osman 3 Yıl Önce

Ülkemizde suriyeli olduğu sürece. Ve eyt sorunu çözülmediği sürece. Cumhur ittifakı na oy yoktur

DADAŞ 3 Yıl Önce

Seçimlerin sonucunu EYT belirleyecek NOKTA

Kemal 3 Yıl Önce

Eyt#51 erken seçim istiyoruz.

Mehmet önder 3 Yıl Önce

Hesap sandıkta #eyt

Erdal 3 Yıl Önce

Alma EYT bin ahını çıkar aheste aheste

Eyt 3600 ek gosterge. Sozlesmeslilere... 3 Yıl Önce

Eyt 3600 ek gosterge. Sozlesmeslilere kadro... EkONOMİ.... suriyeliler sorunu belirleyici olan unsurlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.