Avrasya Araştırma'dan Mart anketi: "Millet İttifakı öne geçti!"

Gündem

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, yaptıkları son anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, yaptıkları son anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Yurttaşlara “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu sorulurken, Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti’nin oyları, Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’nin oylarını geride bıraktı. Millet İttifakı yüzde 40.6'ya ulaşırken Cumhur İttifakı yüzde 40.1'de kaldı. MHP'nin yüzde 7'nin altına düşmüş olması dikkat çekti.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz  "Oy oranları kötünün kötüsü, belki de Erdoğan'ın tarihinde gördüğü en kötü oy oranları... Son 10 yıl içerisinde Erdoğan'ın oy oranı ile ilgili ve AKP'nin oy oranı ile ilgili bulduğumuz en düşük sonuç. Hatta MHP için de bulduğumuz en düşük oylardan bir tanesi..." diye konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sorulan soruların yanıtlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ciddi bir farkla önünde görünüyor.

Yorumlar (11)

Cücü 3 Yıl Önce

Bu ülkeye MANSUR yakışır ....

Nobody 3 Yıl Önce

Yinede çok fazla

murat 3 Yıl Önce

kararsızlar korktuğu için fikrini söylemeyenler

Emel Tıkış 3 Yıl Önce

Bu % 33 bike çok fazla

Oğuzhan Kalaylıoğlu 3 Yıl Önce

Bence Cumhurbaşkanı Sayın Meral Akşener olmalı Çünkü Sayın Mansur Başkanla Sayın Ekrem başkanın görev süreleri dolmadığından, başkanlığı bırakırlarsa, Belediye Meclis çoğunluğu Akp de olduğu için oy çokluğu ile ABB veya İBB Akp’ye geçer. O riski de ne Mansur Başkan ne de Ekrem Başkan girer. Ortak aday olarak Sayın Meral Akşener’i gösterirler olur biter. Siyasette son 24 saat bile çok önemlidir. Sevgiler Saygılar. Oğuzhan KALAYLIOĞLU İYİ PARTİ İSTANBUL BAHÇELİEVLER BŞK.YRD.

Serhan Yücel 3 Yıl Önce

cemal enginyurt katkısı demokrat partiyi yüzde 1'e çıkarttı

İsa Demiroğlu 3 Yıl Önce

Bence cumhur iktifakina 40.1 bile suanki esnaf ve emekliyi dusurdugu duruma göre çok fazla oy almış bence %30 u gecememesi lazım artık

Altınordulu.. 3 Yıl Önce

Bu ülkeye Ekrem imamoğlu yakışır..

Mcht 3 Yıl Önce

Bu anket sanırım chp genel merkezinde yapıldı

Kerem 3 Yıl Önce

Bırakın takipçilerinizle taşşak geçmeyi. Ayıptır. Sonra seçimden sonra seçmenleriniz şoka giriyor ama nasıl olur bu diye.

Enstar 3 Yıl Önce

Söylediklerinizde haklısınız fakat çıkarılacak adayın Meral Akşener olması tehlikeli olabilir çünkü milliyetçi tavırı yüzünden oy bakımından ciddi bir kayıp yaşaması muhtemel. Benim fikrimce, Meral hanım yerine her kesime hitap edebilecek merkeziyetçi bir adayın çıkarılması daha mantıklı ve kaybetme tehlikesinin az olacağı bir rekabet olacaktır. :) Esen kalın !

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.