Avrasya Araştırma'dan Ağustos ayı anketi

Gündem

Avrasya Araştırma tarafından Türkiye Genelini temsil yeteneğine sahip 26 il ve bunlara bağlı yerleşim yerlerinde yüz yüze yapılan Ağustos ayı anketine göre eğer Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olursa, Erdoğan'dan önde görünüyor. Avrasya Araştırma'nın 2460 kişi üzerinden yaptığı araştırmada seçmenin yüzde 36,9'u Ak Parti'ye oy vereceğini söylerken, CHP'nin oranı ise yüzde 28,1 oldu.

Avrasya Araştırma tarafından Türkiye Genelini temsil yeteneğine sahip 26 il ve bunlara bağlı yerleşim yerlerinde yüz yüze yapılan Ağustos ayı anketine göre eğer Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olursa, Erdoğan'dan önde görünüyor.


Avrasya Araştırma'nın 2460 kişi üzerinden yaptığı araştırmada seçmenin yüzde 36,9'u Ak Parti'ye oy vereceğini söylerken, CHP'nin oranı ise yüzde 28,1 oldu. İyi Parti yüzde 11,4 oranında oy alırken, HDP ise yüzde 10,6 oranında. MHP ise yüzde 7,1'de kaldı. Davutoğlu ve Babacan'ın partileri ise yüzde 2,6 ve 2,7 olarak görünüyor.



 

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz'ın araştırmayı değerlendirği videoyu buradan izleyebilirsiniz:



 

Araştırmada dikkat çeken bir diğer konu ise cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair sorulan soru oldu. Araştırmaya katılanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve karşısındaki aday üzerinden seçim yapmaları istendiğinde, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı geçti! Erdoğan'ın karşısında İmamoğlu yüzde 43,7 görünürken, Yavaş ise 41,1 oranında.









Araştırmada EYT'lilerin sorunları da yurttaşlara soruldu. Yurttaşların yüzde 70,9'u EYT'lileri daha önce duyduğunu söylerken, yüzde 29,1'i ise habersiz. Ankete katılanların yüzde 55'i hükümetin EYT konusunda haksız olduğunu söylerken, EYT'lileri haksız bulanlar ise yüzde 41'de kaldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.