Ayasofya'daki Atatürk karşıtı sözler hakkında Ak Parti'den ilk açıklama

Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ayasofya'da düzenlenen etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ayasofya'da düzenlenen etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okundu. Yurttaşlardan gelen büyük tepkilerin ardından AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ayasofya'da ''Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi'' programı gerçekleşti. Programda, hafızlıklarını tamamlayan 136 öğrenci, Erdoğan’ın da katılıdığı etkinlikte icazet aldı. 

Program sırasında Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'e isim vermeden lanet okuduğu ortaya çıktı.

Erdoğan'ın da dinlediği anlarda şu ifadeler kullanıldı: 

"Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma..."

'ORTAK VE YÜKSEK DEĞERİDİR'

Yurttaşlardan gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul’umuzu ve ülkemizi  tehdit eden düşmana karşı 'geldikleri gibi giderler' diyen İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı, Devletimizin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak ve yüksek değeridir. Atatürk ve silah arkadaşlarının düşmana karşı verdiği soylu mücadeleyle ülkemiz ve milletimiz ile ezanımız, camilerimiz ve mescidlerimiz de düşman tehdidinden kurtulmuştur. Rahmet ve şükranla anıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)

Mustafa kemal 3 Yıl Önce

Allah tez vakit o hoca bzuntusunun belasını versin.atatürk olmasa orada olamıycaktı.dil uzatanın dili kopsun.Allah en büyük acıları yaşatsın.ortak değerde ne yatınız böğle bi saygısızlığs sizinde samimiyrtinizden şüpe duyyorum topunuzu Allaha havale ediyorum.tez günde lağınızı bulursunuz İNŞALLAH

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.