Babacan'dan 128 milyar dolar eleştirisi: "Çarçur edildi!"

Gündem

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında gündemi değerlendirdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında gündemi değerlendirdi.

Babacan şu ifadeleri kullandı:

“GENÇLER KISA YOLDAN EKONOMİK DURUMUNU DÜZELTMENİN DERDİNDE”

* Adını koymak lazım. Bir ekonomik buhran yaşıyoruz. Bu, bir krizin ötesine geçti artık. Depresyon dediğimiz şey buhran. Normal bir kriz nedir? Ülke krize girer, çıkar. Ama bu hükumet işin başında olduğu sürece buhrandan ne zaman, nasıl çıkacağınızla ilgili kimsenin bir fikri olmaz.

* Gençlerin bazıları evine kapanıyor; bazıları gece yaşıyor, gündüz uyuyor; bazıları kuponmuş, kumarmış, kısa yoldan nasıl ekonomik durumunu düzeltmenin derdinde. Genç işsizlik tarihi yüksek seviyelerde. Cizre'de gençlerle sohbet ettik. Bir arkadaşımız ‘TikTok kullanan varsa canlı yayın yapalım' dedi. 19-20 yaşlarında bir genç ‘Canlı yayın yaparsak yarın polis alır beni götürür' dedi.

* Bir muhalefet partisinin genel başkanıyla bir TikTok canlı yayınının polisin alıp götürme sebebi olabileceğine inanmış. Böyle bir ülkede ekonominin toparlanmasını nasıl bekleyebiliriz?

* Ekonomi öncelikle insanların yarınlara umutla bakabilmesini sağlayıcı bir ortam oluşturma meselesidir. Şu 4-5 yılda en ağır mağduriyet yaşayan kitle bu ülkenin gençleri.

“DÖVİZ SATIŞLARININ ÜLKEYE BİR FAYDASI OLMADI”

* Merkez Bankası niye rezerv biriktiriyor? Rezerv para birimleri var. Rusya'dan doğal gaz alıyoruz, Rusya Türk Lirası kabul etmiyor.

* Suudi Arabistan'dan petrol alıyoruz, Suudi Arabistan Türk Lirası kabul etmiyor, döviz istiyor. Ayrıca deprem, ekonomik kriz, pandemi gibi sıkıntılar için döviz rezervi biriktirilir. Türkiye'deki sorun, bu döviz rezervinin çarçur edilmesi…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.