Bakan Kurum'dan İzmirlilere uyarı: 'Hasarlı evlere girmeyin'

Gündem

İzmir'de deprem bölgesinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AFAD İzmir Koordine Merkezinde açıklamalarda bulundu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yurttaşları evlere girmeme konusunda uyararak, şunları söyledi:



"AFAD'ımız, Kızılay'ımız, belediyemiz bölgeye çadır sevkiyatı yaptı. Beslenme ihtiyacı Kızılay koordinasyonunda. Bugün fiilen hasar tespit çalışmalarını yapacağız. Vatandaşlarımızın konutlarını inceleyeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, bakanlığımızın ekiplerinin tespitlerini tamamlamalarına müteakip binalarına girmeleri. Ağır hasarlı, yıkılma riski olan binalarımız olduğu düşüncesindeyiz.

Arama kurtarma faaliyetlerini hassas bir şekilde yürütmek durumundayız. AFAD koordinasyonunda tüm sivil toplum örgütleri ile bu süreci yürütüyoruz. Şu ana kadar 100 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık. İnşallah yeni Fatma, Hülya, İnci'lerimizi ekiplerimiz sağsalim çıkaracak. Tüm ekiplerimiz ve vatandaşlarımız bu sevinçlere şahit oldu.

‘CUMHURBAŞKANIMIZ TALİMAT VERMEKTEDİR’


Cumhurbaşkanımız anbean süreci takip etmektedir. Buradaki koordinasyonu yakından inceleyip, eksikler ile ilgili talimat vermektedirler. Ülkemizin dört bir yanı kenetlenmiş durumda. İzmir'imiz için Elazığ'da, Malatya'da olduğu gibi bir olduk. Tüm yaraları saracağız. Vatandaşlarımız müsterih olsun.

EŞYA YARDIMI YAPILACAK 


3 bin çadır kuracağız. Şu ana kadar 750'si kuruldu. Akşama kadar tamamlanacak. İhtiyaç olursa barınma ihtiyacını karşılayacağız. Mobil beslenme ünitelerimiz sahadadır. 49 personel ve 37 araç ile faaliyetimiz sürüyor. Binasından malzemesini alamayacak vatandaşlara eşya yardımı yapılacak.

‘KALICI KONUT ÇALIŞMASINA BAŞLIYORUZ’


Kalıcı konut çalışmasına başlıyoruz. Enkaz kaldırılan alanların zemin etütlerine bakacağız. İzmir için daha önce yaptığımız gibi tüm özcerimizle elimizden geleni yaparak, yaraları saracağımızı söylemek istiyorum.

PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA SORUŞTURMA


Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, depremin ardından nefret ve provokatif açıklamalarda bulunan kişilere yönelik soruşturmanın sürdürüldüğünü belirterek şunları söyledi:

"Kimse birliğimizi, kardeşliğimizi, acımızı suistimal edemez. Provokatif ve nefret içeren her türlü açıklamalar savcılıklarımız tarafından inceleme altında. Gerekli soruşturmalar yapılmaktadır."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.