Bakan Selçuk'tan EYT sorusuna yanıt yok!

Gündem

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri Meclis'te yapıldı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bütçesi görüşülürken EYT'lilerin talepleri gündeme getirildi.

İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a EYT'nin maliyetini sordu.

Türkkan, "EYT’lilerle ilgili Bakanlığınızın yaptığı bir maliyet hesaplaması var mıdır? Varsa bu hesabı bizimle de paylaşır mısınız?" dedi. Bakan Selçuk, Türkkan'ın sorusuna yanıt vermemeyi tercih etti.

"Biz; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak aileyi, nesli, çocuklarımızı, kadınlarımızı, engellilerimizi, yaşlılarımızı, işçilerimizi, işverenlerimizi, emeklilerimizi, iş arayanlarımızı, ihtiyaç sahiplerimizi, şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi koruma görevini üstleniyoruz." diyen Bakan Selçuk, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin sosyal güvenlik sistemine bakıyoruz. 1999’larda neydi Türkiye'nin güvenlik sistemi? Gelirlerinin giderlerini karşılama oranı yüzde 64, prim gelirlerinin emekli aylığını ve sağlık harcamalarını karşılama oranı yüzde 55’ti. Çok iyi yöneten SGK Başkanı sayesinde! Şu anda baktığımızda ise 2020 yılı yıl sonu tahminî Covid-19 salgınının bütün prim ötelemelerine rağmen, bütün kaynak aktarımlarımıza rağmen, sosyal güvenlik sisteminin gelirlerinin giderlerini karşılama oranı yüzde 84, prim gelirlerinin emekli aylık ve sağlık harcamalarını karşılama oranı yüzde 66."

Yorumlar (1)

Eyt li biri 3 Yıl Önce

Bakan Selçuk'tan EYT sorusuna yanıt yok! #EYTsizBütçeYalan

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.