Başkan Becan'dan 1 Mayıs mesajı

Gündem

Edirne Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; 1 Mayıs İşçi Bayramı Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.



Becan açıklamasında; 1 Mayıs'ın mücadelenin simgeleşmiş tarihsel adı olduğuna dikkat çekerken, tarihin ise emekçilerin alın teri ile yazıldığını vurguladı.

 

 Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ne yazık ki, tüm dünyada ekonomik krizler bahane edilerek, yaşanan krizlerin bedeli emekçilere ödetilmek istenmektedir. Zengin ve yoksul arasındaki uçurumu büyümüş, insanlar işsizlik, açlık ve yoksulluğa mahkum edilmek isteniyor.

Maalesef ülkemizde de benzer bir tablo ile karşılaşıyoruz. Gelir adaletsizliği, çocuk işçiliğinin hızla yükselmesi, güvencesiz çalışma, emeklilikte yaşa takıldıkları için zor koşullarda çalışmak zorunda olanlar, atama bekleyen öğretmenler ve niceleri... 

Koronavirüs ilk emekçileri vurdu



Tüm dünyanı etkisi altına alan koronavirüs salgını bile ilk önce işçi ve emekçileri vurdu. Milyonlarca işçi ve emekçi koronavirüs salgını bahane edilerek işten atıldı ya da ücretsiz izine gönderildi. Milyonlarca işçinin de, koronavirüs salgınına rağmen, çalışmaya zorlandığını görüyoruz.


Biz Uzunköprü Belediyesi’nde büyük bir özveri ile çalışan emekçi kardeşlerimizin ne yapsak emeklerinin karşılığını asla ödeyemeyeceğimizi biliyoruz. Yine de buna karşılık; göreve geldiğimiz günden bu yana; sendikalı işçilerimizin (DİSK) tamamının taban maaşına yüzde 13 oranında zam yaptık. Diğer sosyal hakları ile ilgili alacaklarında ise alacak farkını yüzde 10'a çıkardık. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda belediyemiz emekçilerinin aldıkları 1 yevmiye ikramiyeyi 2 ikramiyeye yükselttik. Uzunköprü’ye hizmet etmek adına emeklerini ortaya koyan işçilerimizin izin yardımlarını da 5 yevmiyeden 6 yevmiyeye çıkardık. Asgari ücretle çalışan işçilerimizin aylık ve günlük ücretleri, belirlenen yüzdelik fazlalıklara uyarlanarak verilmeye başlandı. Emekçilerimiz ile aynı yolda yürüyoruz. İşimizi, emeğimizi, soframızı paylaşıyoruz. TİS’mizi personelimiz ile birlikte bayram havasında imzaladık. Yerel-Sen ile imzaladığımız sözleşmede sosyal Denge Tazminatını personelimize en üst seviyeden vermeye başladık. Kadın personelimize pozitif ayrımcılık yaparak, Sosyal Denge Tazminatına kadına şiddet engeli koyduk. Ayrıca 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadın personelimizin idari izinli sayılmasını sağladık. Emek bizim için en kutsal değerdir. 

Sağlık emekçilerine teşekkür


 

Tüm bunların yanı sıra salgın sürecinde halkımız için elini taşın altına koyan sağlık emekçilerimize de teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Salgının en az hasarla atlatılması için mücadele eden sağlık emekçilerimizin her an yanında olduğumuzu ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi belirtmek isteriz.

 

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman alın terinin ve emeğin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle , barış, özgürlük, demokrasi için, savaşsız bir  dünyada sömürüsüz, insan onuruna yakışır bir iş ve yaşam için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda ölen emekçileri saygı ile anıyoruz. Tüm işçilerin ve emekçilerin 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun."

 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.