Başkan Becan'dan 'özgür basın' mesajı

Gündem

Edirne Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü için bir mesaj yayınladı. Becan özgürlük vurgusu yaptı.


Özlem Becan'ın açıklaması şöyle:

 

“Günümüzün en zor ve özveri gerektiren mesleklerinden birini yerine getiren basın emekçileri, ne yazık ki ülkemizdeki birçok emekçi gibi; hem mesleklerini icra etmeye çalışmakta hem de düşük ücret ve sosyal güvenlikten mahrum olmak gibi sorunlarla da mücadele etmektedirler. Bunun yanı sıra basın emekçileri sık sık soruşturmalar ve mahkemelerle yüzleşmek zorunda da kalıyorlar. Hızla artan sansür tartışmalarının yanı sıra, tutuklu gazeteciler de kanayan bir yara olarak karşımızda duruyor.

Basın özgürlüğü; demokratik ve özgür bir toplumun en temel taşlarından biridir. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü dolayısıyla basın emekçilerimizin yaşadıkları tüm sıkıntıların sona erdiği günlerde çalışmaları dileği, gelecek endişesi yaşamadan görev yapabilmeleri, özgürlüklerin hiçbir zaman kısıtlanmayacağı şartlarda faaliyet göstermelerini temennisiyle tüm basın emekçilerimizin 'Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutlarım. Yaşasın Özgür Basın!"
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.