"Binlerce EYT'linin umutlarıyla oynandı"

Gündem

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Aralık ayına geldik, önümüzdeki hafta Meclis tatile giriyor, verilen sözler yine tutulmadı, bu konuda binlerce insanın umutlarıyla oynandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Emeklilikte yaşa takılanlar, sözleşmeliler, geçici işçiler, mevsimlik işçiler ve taşeronda kalanların tamamının kadroya alınması yönünde aralık ayı içinde çalışma yapılacağını bakanlar, Cumhurbaşkanı ve AKP Grup Başkan Vekili açıklamıştı. Aralık ayına geldik, önümüzdeki hafta Meclis tatile giriyor, verilen sözler yine tutulmadı, bu konuda binlerce insanın umutlarıyla oynandı.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme bir an önce Meclis gündemine gelmeli. Ayrıca taşeronda kalan tüm işçilere ayrımsız kadro verilmeli. Geçici, mevsimlik ve sözleşmeli işçiler de kadroya alınarak bu mağduriyetler giderilmeli çünkü ülkemizde çalışma yaşamında "modern kölelik" diyeceğimiz ucuz işçilik anlayışıyla haklar verilmedi. Bu süreç sonlandırılmalı ve çalışanların emeklerinin karşılığının onlara verilmesi sağlanmalıdır diyor, teşekkür ediyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.