Bursa'da EYT'liler yasanın çıkmasını bekliyor!

Gündem

Bursa'da kurulan EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin başkanı Turgay Ölüç Yurttan Sesler'e açıklamalarda bulundu. Kendinizi tanıtır mısınız ? Adım Turgay Ölüç.

Bursa'da kurulan EYT Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin başkanı Turgay Ölüç Yurttan Sesler'e açıklamalarda bulundu.

Kendinizi tanıtır mısınız ?


Adım Turgay Ölüç. 1973 Giresun doğumluyum. 3 çocuk babasıyım. İşe giriş tarihim 1992. Bursa'da özel bir firmada işçi olarak çalışıyorum.

Bursa’da EYT Derneği ne zaman ve ne amaçla kuruldu?


Geçen yıl derneğimizin Bolu kampında Federasyonlaşma doğrultusunda aldığı karardan sonra İstanbul dışında da Dernekler açılması karar verildi. İstanbul dışında 4 temmuz 2019 tarihinde kurulan ilk resmi dernek Bursa oldu ve bende kurucu başkan seçildim.

Bursa’da EYTSYDD çalışmaları hakkında Bilgi verir misiniz ?


Bursa'da büyükşehir Ak Parti. Maalesef stand çalışmaları için izin alamıyoruz. Üyelerimizle sosyal medyadan iletişim kuruyoruz. Siyasi parti ve milletvekilleri ziyaretlerimiz oluyor. Bunun dışında mahalle, kahvehane ziyaretlerimiz ile bilgilendirme ve üyelik yapma faaliyetlerimiz oluyor.

16 Şubat'ta Bursa'da büyük bir toplantı düzenleyeceğiz. Bu aralar toplantıyla alakalı çalışıyoruz.


Bursa ilinde EYT liler iş bulmakta zorluk yaşıyor mu?


Bursa'da beni arayıp iş isteyen, yardımcı olmamı isteyen EYT'li sayısı oldukça fazla. Onlar için ancak psikolojik destek olmaya çalışıyoruz ve bi yandan iş arıyoruz. Biz EYT'liler yaşımızdan dolayı iş bulamıyoruz. Çalışanlar ise işten atılma korkusuyla yaşamaktalar.

TBMM’den beklentileriniz nelerdir? Bursa milletvekillerinden size destek olanlar var mı?


Gönül Hanım önderliğinde muhalet partileri ve genel başkanlarıyla görüşüldü. TBMM'ye bütün il dernekleri ve yönetimleri olarak bir çıkartma yaptık. Ziyaretler çok verimli geçti. Muhalefet liderlerleri tam desteklerini ve gündemden düşürmeyecekleri sözünü verdi. Bursa'da CHP ve İyi Parti milletvekillerinden tam destek görüyoruz. Belediye başkanı olarak sadece CHP Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Turgay Erdem'den destek görüyoruz.

Genel başkanımız Gönül Hanım milyonlarca EYT'linin umudu olmuştur. Biz Bursa derneği olarak kendisine her türlü desteği vermeye çalışıyoruz.

Yasa çıkmadan önce acil çözüm bekleyen bir sorununuz var mıdır?


Yasa çıkarsa bütün acil sorunlar çözüm bulmuş olacak. Beklentimiz bir an evvel yasanın Meclis'e getirilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.