CHP'den kargo ve kurye çalışanlarına destek

Gündem

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, aldıkları ücretleri ve çalışma koşullarını protesto eden kargo ve depo çalışanları ve moto kuryelere destek verdi

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, aldıkları ücretleri ve çalışma koşullarını protesto eden kargo ve depo çalışanları ve moto kuryelere destek verdi. Meclis’te yaptığı konuşmasında, “Evlerine ekmek götürmek için hayatlarını ortaya koyan emekçilerin yüksek sesle dile getirdikleri taleplerinin bir an önce kabul edilmesi gerekmektedir” dedi.

Güvencesiz iş koşullarının düzeltilmesi ve maaş zammı talepleriyle çeşitli şirketlerin kargo ve depo çalışanları ile moto kurye çalışanlarının yaptığı eyleme bir destek de CHP’den geldi. CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, konuyu Meclis’e taşıdı.

Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, çalışanların taleplerinin bir an önce kabul edilmesi gerektiğini belirten Bülbül şunları söyledi:

“Günlerdir moto kurye çalışanları, haklı bir talep için seslerini yükseltiyor. Bu talep de insan onuruna yakışır bir yaşam sürmek. Hiçbir can güvenliği olmayan bu işte, iki yılda yaklaşık 200 yurttaş hayatını kaybetti. Kar kış, yağmur çamur demeden ve emeklerinin karşılığı olmayan ücretlere çalışan arkadaşlarımız bugün güvencesiz iş koşulları dışında açlığa, yoksulluğa ve sendikasızlığa mahkum edilmek isteniyor. Bu durumun en büyük sorumlusu emek sömürüsünün giderek derinleştiği bu sistemin yaratıcısı olan AKP iktidarıdır. Evlerine ekmek götürmek için hayatlarını ortaya koyan emekçilerin yüksek sesle dile getirdikleri taleplerinin bir an önce kabul edilmesi gerekmektedir.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.