CHP'li Bülbül'den Farplas işçilerine destek

Gündem

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, gözaltına alınan Farplas işçileri ile ilgili açıklama yaptı.

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, gözaltına alınan Farplas işçileri ile ilgili açıklama yaptı.


Kocaeli Gebze Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve plastik otomotiv parçaları üreten Farplas firmasında emekçiler, ücretlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için geçtiğimiz hafta üretimi durdurmuştu. 150’ye yakın işçi Birleşik Metal-İş’e üye olduğu ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini istediği için çağrıldıkları otelde taşeron firmalarının avukatlarının yaptığı fesih bildirimi ile işten atıldı.


Gebze'de işten atılan arkadaşları ve sendikal talepleri için fabrikada eylem yapan yaklaşık 200 işçi, gözaltına alındı. İşçiler, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.


“EMEK VE EKMEK İÇİN MÜCADELE KUTSALDIR”
CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül de Farplas işçilerinin başından geçenlerle ilgili konuşarak şunları söyledi:
“Anayasal bir hak olan sendikal örgütlenme hakkı için mücadele eden Farplas işçileri yalnız değildir. Sendikalı oldukları için işten çıkarılan işçiler, bir an önce işe geri alınsın, hukuksuzluk son bulsun! Emek ve ekmek için mücadele kutsaldır!”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.