CHP'den Uzungöl'e ziyaret

Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan’dan oluşan CHP heyeti,

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan’dan oluşan CHP heyeti, Trabzon’da yaylalardaki evleri yıkılan vatandaşları ziyaret etti.


CHP Çaykara İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen bir toplantıyla bölgede evleri yıkılan vatandaşlarla bir araya gelen CHP heyeti konuyla ilgili oluşturacağı raporu önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacak.

CHP Heyetinin sadece kamuoyuna yapacağı açıklamayla yetinmeyeceği, Uzungöl hakkında alınan bilgileri TBMM Gündemine de taşıyacağı belirtildi. CHP heyeti temasları sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

"ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI KAMUOYUNU YANILTIYOR" 


CHP'li Karaca yaptığı açıklamada "Çevre ve Şehircilik Bakanı kamuoyunu yanıltıyor. Diyor ki ‘Biz Uzungöl’ün silüetini kurtarmak için bir takım düzenlemeler yapıyoruz’. Tabii ki Uzungöl’ün silüetini ve doğasını koruyalım bunda hemfikiriz. Ancak burada bazı soru işaretleri var. Bakan Kurum cevap versin. Uzungöl ile ilgisi olmayan, Uzungöl’e 10 kilometre mesafedeki vatandaşın kendi tapulu arsasına yaptığı tek katlı, ahşap, taş evleri neden yıkıyorsunuz? Yoksa kurallarınız garibanlar için mi geçerli? Aynı konumda bir başkasının evini yıkamıyorken, gücünüz garibanlara mı yetiyor?" ifadelerine yer verdi.

CHP'li heyetten yapılan açıklamada "Sorunları yerinde inceledik. Bir rapor oluşturacağız. Bizler CHP olarak bu yanlışlığı, çarpıklığı düzeltmeye, vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırmaya hazırız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu ülkenin vatandaşlarının sorunlarını çözmek istiyorsa; çarpık düzenin işlemeyen, paslanmış bir dişlisi olmaktan ivedilikle vazgeçmesi gerekiyor" denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.