CHP'li Arı'dan Bakan'a: '18 yıldır yapsaydınız'

Gündem

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleşen 2021 yılı bütçe görüşmelerinde Bakan Mustafa Varank’a “Yapın, elinizi tutan yok, on sekiz senedir yapsaydınız.

CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit ARI, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleşen 2021 yılı bütçe görüşmelerinde Bakan Mustafa Varank’a “Yapın, elinizi tutan yok, on sekiz senedir yapsaydınız.” dedi.


 

Konuşmasına “Bu ülkede teknolojinin gelişmesini, ekonominin iyileşmesini, büyümesini, fabrika sayılarının kat kat seviyelerde yükselmesini, biz sizlerden daha fazla isteriz. O konuda hiçbir tereddüdünüz olmasın. Bizim, burada siyaseten yapmış olduğumuz eleştirilerin hepsi ülkenin daha iyiye gitmesini nasıl sağlarız, eleştirisidir.” diyerek başlayan Arı Bakan Varank’a, “Sayın Bakanım, inovasyon ve girişimcilik öncülüğünde güçlü büyümeyi çözeceğiz diyorsunuz,  niye çözmediniz Sayın Bakanım? Çözseydiniz ya. Buraya vaatler silsilesi taşıyan bir sunum kitapçığıyla gelmişsiniz. Kusura bakmayın belki tarzınız öyledir Sayın Bakanım ama genelde kitapçığınızda maalesef ki "Çözeceğiz." "Yapacağız." "Başaracağız." şeklinde vaatler dolu. Biz sizden öyle şeyler bekleriz ki... "Evet, çözdük ve bu ülkeyi bilim ve teknoloji anlamında ileriye taşıdık." demenizi bekleriz. Yapın, elinizi tutan yok, on sekiz senedir yapsaydınız.” dedi.

 

Milletvekili Arı, konuşmasında  yerli araba üretiminde de bahsederek “Evet, Türkiye'nin sorununun aslında -bana göre- ham madde sorunu değil, katma değeri yüksek ürün elde etme sorunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu anlamda da eğer varsa çabalarınızı bizim de gönülden destekleyeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bakın, yerli ve millî araba... Şunu herkes bilsin ki bu ülkede yerli ve millî bir arabanın yapılmasından biz de çok mutlu oluruz; yeter ki yerli olsun, söylendiği gibi millî olsun, söylendiği gibi gününde üretimi yapılsın, dünya koşulları içerisinde rekabet koşullarına açık ve zamanında üretilsin, piyasada yer elde edebilsin. 

Şimdi siz daha iyi biliyorsunuz ama bizim yaptığımız araştırmalarda gördüğümüz, öğrendiğimiz kadarıyla, elektrikli motoru Alman Boschtan, bataryası Çin'den, araç entegrasyonu Almanya'dan, şasi sistemleri İngiliz'den, tasarımı İtalya'dan; alın size yerli ve millî araba. Şimdi, bu kadar dış yabancı destekli; teknolojisiyle, çizimiyle, motoruyla, her şeyiyle yabancı kaynaklardan alacağınız bir araca siz yerli ve millî ne kadar diyebilirsiniz bilmem ama hadi yine sizin hatırınıza "yerli ve millî" diyelim, yeter ki gününde üretilsin istiyoruz, tek temennimiz bu.”  dedi ve sözlerini "Bütçenizin her ne kadar siz artırılmış olduğunu ifade etseniz de ben yine de şunu söyleyelim: Çok önemli bir Bakanlık, bu Bakanlığın gerçekten teknolojiyi, bilimi kullanabilmesi ve üretimi buna dayalı olarak gerçekleştirebilmesi adına daha da güçlü bir bütçeyle desteklenmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bütçemizin ülkemize ve Bakanlığınıza hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek tamamladı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.